Τηλεόραση Ραδιόφωνο
=-

Η κοινότητα του Μαζωτού τίμησε για άλλη μια χρονιά τους ήρωές της. 

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου τελέστηκε τρισάγιο για τον πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή του 1974 Δημητράκη Γεωργίου και ακολούθως δέηση για τη διακρίβωση της τύχης του αγνοουμένου Παναγιώτη Σωφρονίου. 

Στην εκδήλωση παρέστη ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. 

«Δεν εφησυχάζουμε, ούτε θα ενδώσουμε στις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της κατοχικής δύναμης. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. Αναμένουμε και προσδοκούμε ότι τα ΗΕ, η Ε.Ε και η διεθνής κοινότητα θα επιδείξουν τις ίδιες ευαισθησίες, την ίδια αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν τώρα και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές, όπως η Ουκρανία», δήλωσε.

«Προσευχόμαστε να βρεθούν τα οστά του, τώρα που είμαστε στη ζωή», είπε  εκ μέρους της οικογένειας του αγνοούμενου Παναγιώτη Σοφρωνίου, η Ξένια Θωμά.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο εθνικός ύμνος. 

Συγγενείς αγνοουμένων παρέστησαν χθες το απόγευμα και στον εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου, στην εκκλησία των Αγνοουμένων στον Κόρνο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα. 

Ακολούθησε δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και μνημόσυνο για τους αγνοουμένους που ανευρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.