Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κλιματιστικο

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή το Σεπτέμβριο των μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Σε δεκάδες σχολεία υπάρχουν εργοτάξια, ενώ στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει πυρετός προετοιμασιών, ώστε όλα να είναι έτοιμα με το πρώτο κουδούνι.

Σε δηλώσεις ο Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε, ότι, τη νέα χρονιά θα εγκατασταθούν στα σχολεία συσκευές καθαρισμού αέρα, στα πλαίσια του προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρσι πιλοτικά σε περίπου 100 σχολικές αίθουσες.

«Είναι φορητές συσκευές, δεν θα χρειαστεί επέμβαση κτηριακή. Κάποτε γίνεται λόγος για συστήματα εξαερισμού, τα συστήματα εξαερισμού θα απαιτούσαν να γίνει επέμβαση κτηριολογική, είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, η οποία θα δημιουργούσε και μεγάλη αναστάτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Παιδείας, συσκευές εξαερισμού θα τοποθετηθούν σε σχολεία ορεινών κοινοτήτων.

«Σε περίπτωση που χρειαστεί για λόγους εξαερισμού να έχουμε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό ιδιαίτερα τις ψυχρές μέρες του χειμώνα», ξεκαθάρισε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, αυτό δεν πρόκειται να γίνει τη νέα σχολική χρονιά καθώς η διαδικασία εξασφάλισης τους είναι χρονοβόρα. Κόλλησαν στις μελέτες και έτσι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα τη βγάλουν με ανεμιστήρες.

Εργοτάξια σε 20 σχολεία

Υπουργείο Παιδείας και οι κρατικές υπηρεσίες επιδίδονται στο μεταξύ σε αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα έργα που είναι σε εξέλιξη σε σχολικές μονάδες. Κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται πριν το Σεπτέμβριο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς«Είναι περίπου σε ένα αριθμό 20 με 25 σχολείων που θα γίνονται έργα στη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς είναι αναπόφευκτα. Σε περίπου 500 σχολεία 700 σχολικά κτήρια εάν έχουμε 25 στα οποία γίνονται εργασίες είναι κάτι το αναπόφευκτο», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε και στον στόχο του για επέκταση της προ-δημοτικής εκπαίδευσης στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων.