Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρος

Αυξημένες νεφώσεις και πιθανή βροχόπτωση αναμένεται στο «μενού» του καιρού σήμερα, με τη ψηλότερη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό.

Το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς και γύρω στους 15 στα ψηλότερα ορεινά.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, χωρίς  να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο την Κυριακή δεν αποκλείεται να υπάρξουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά.

Πάντως, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ τοπικά στα βόρεια, στα δυτικά και τα νότια, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νοτιοδυτικά και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ αργότερα στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια σύντομη μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι μέσες θερμοκρασίες που θα καταγραφούν σήμερα στην Κύπρο:

μεσες θερμοκρασιες