Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Χαρακτήρα φιλικής συζήτησης έδωσαν και οι δυο πλευρές, στη συνάντηση που είχαν χθες, φυσικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος και ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, την οποία αποκάλυψε στον ιστότοπό της η εφημερίδα «Καθημερινή», ήταν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η συζήτηση άφησε ικανοποιημένους αμφότερους και συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία.

Η συνάντηση Στέφανου Στεφάνου - Νικόλα Παπαδόπουλου, για να διερευνηθούν οι προοπτικές εκλογικής συνεργασίας ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο οποίος παραμένει υπό περιορισμό λόγω κορωνοϊού, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ βρίσκεται και ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, σε παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ανέφερε ότι αποφάσεις από πλευράς ΕΔΕΚ δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από το τέλος Μαρτίου. Πρόσθεσε ότι το Κίνημα δεν αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο πλην της συνεργασίας με το ΕΛΑΜ και την στήριξη υποψηφίων που ήδη εξήγγειλαν υποψηφιότητα χωρίς να διαβουλευθούν με την ΕΔΕΚ, φωτογραφίζοντας την υποψηφιότητα του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Θα πρέπει να εξαντλήσουμε ως προτεραιότητα την συνομολόγηση μιας αξιόπιστης και ειλικρινούς με κάποιες δυνάμεις και κόμματα τα οποία σήμερα βρίσκονται εκτός κυβερνητικού στρατοπέδου με βασικό στόχο τη διαμόρφωση ενός κυβερνητικού προγράμματος στη βάση συγκεκριμένων θέσεων», ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, προετοιμάζονται για τη Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επικυρωθεί η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στην Πινδάρου παρακολουθούν διακριτικά τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Και επαναλαμβάνεται η πρόθεση για συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πλην του ΑΚΕΛ.