Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σευχελλες

Παρόλο που στην Κύπρο βλέπουμε χιόνι μία φορά τον χρόνο και αν... σε κάποιες χώρες δεν έχει χιονίσει ποτέ. Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του Ιανουαρίου και στην οροσειρά του Τροόδους έχει χιονίσει πολύ λίγο περιμένοντας τις επόμενες μέρες μήπως και το στρώσει. Τι να πουν όμως και κάποια μέρη στα οποία οι κάτοικοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να παίξουν χιονοπόλεμο, αφού λόγω κλίματος δεν έχουν δει στη ζωή τους ούτε μία νιφάδα.

Σε μια πρόσφατη τους λίστα, οι Times of India κατέγραψαν εκείνες τις χώρες όπου δεν έχει πέσει ποτέ χιόνι. Καμία έκπληξη βέβαια το ότι οι περισσότερες βρίσκονται πάνω και γύρω από τις τροπικές ζώνες του πλανήτη.

Σιγκαπούρη

Το μικρό αλλά πλούσιο κρατίδιο της Σιγκαπούρης χαρακτηρίζεται, εκτός από την οικονομική άνθιση και την έκρηξη της αστικοποίησης, από εξαιρετικά «γλυκό» καιρό όλο τον χρόνο. Τα μετεωρολογικά κέντρα της χώρας δεν έχουν αναφέρει ποτέ χιονόπτωση, τουλάχιστον από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε.

singapore

Σεϋχέλλες

Το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα του Ινδικού ωκεανού αποτελεί διαφορετική εμπειρία, αποτελώντας έναν τροπικό παράδεισο σε όλη του την έκταση. Και εδώ θα βρείτε το τέλειο καταφύγιο από το κρύο, καθώς η χιονόπτωση δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο στην περιοχή.

 

seychelles

Μπαχάμες

Ακόμα ένα νησάκι κοντά στον Ισημερινό, οι Μπαχάμες αποτελούν ακόμα μία τέλεια κρυψώνα από το χιόνι. Και πώς να είναι διαφορετικά, αφού το νησιωτικό κράτος σημειώνει μέση θερμοκρασία που δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και καταμεσής του χειμώνα, σύμφωνα με μετεωρολογικά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

bahamas

 

Ναουρού

Το νησάκι του Ναουρού είναι ένα από τα μικρότερα κρατίδια στον κόσμο από άποψη πληθυσμού και έκτασης. Βρίσκεται στο πέλαγος βορειοανατολκά της Αυστραλίας και ανήκει στο σύμπλεγμα της τροπικής Μικρονησίας, με την περιοχή να μην έχει καταγράψει ποτέ χιονόπτωση.

Ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο για το Ναουρού είναι πως αποτελεί το πιο «υπέρβαρο» κράτος στον κόσμο, αφού το 71% των κατοίκων του νησιού είναι παχύσαρκοι.

nauru