Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΣΔ

Κτισμένο στην χερσόνησο του Αγίου Νικολάου, στην είσοδο του λιμανιού της Μεθώνης, δεσπόζει το Κάστρο της Μεθώνης, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει στον εμβληματικό και διάσημο πύργο της Μπελέμ στη Λισσαβόνα. 

Το ενετικό, καλοδιατηρημένο Κάστρο είναι μάλιστα το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στη Μεσσηνία, αφού οι χιλιάδες τουρίστες που το αντικρύζουν γοητεύονται από την ομορφιά και την ιστορία του. 

ΑΣΔ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στη Μεσσηνία είναι το Κάστρο της Μεθώνης με 70.667 επισκέπτες, η Αρχαία Μεσσήνη με 63.456 επισκέπτες και το Κάστρο της Πύλου με 39.064 επισκέπτες.

Το κάστρο βρέχεται από τρεις πλευρές με θάλασσα και υπάρχει και το μικρό φρούριο Μπούρτζι που ενώνεται με αυτό με τεχνητή πέτρινη γέφυρα.

Το Μπούτζι είναι το απόλυτο σημείο για φωτογραφίες και οι τουρίστες το λατρεύουν καθώς θυμίζει τον εμβληματικό και διάσημο πύργο της Μπελέμ στη Λισσαβόνα. 

Από την πλευρά της ξηράς, το Κάστρο είχε τάφρο χωρίς νερό, και γέφυρα, 14τοξη, για την πρόσβαση στην πύλη.

Διέθετε και ακρόπολη σε μικρό ύψωμα μέσα στο κάστρο, τειχισμένη με διπλό τείχος, άλλες σημαντικές πύλες του κάστρου ήταν αυτή του Αγίου Μάρκου στο λιμάνι.

ΣΑΔ

Είναι άγνωστο πότε οχυρώθηκε η θέση για πρώτη φορά.

Το 1205 οι Φράγκοι σταυροφόροι αναφέρεται ότι την οχύρωσαν πρόχειρα και το 1206 που κατέλαβαν τη Μεθώνη οι Ενετοί γκρέμισαν την οχύρωση αυτή και το 1209 που πήραν οριστικά τη Μεθώνη έφτιαξαν το σημερινό κάστρο και το λιμάνι του τότε οικισμού.

Πηγή: Skai.gr