Τηλεόραση Ραδιόφωνο
edinburgh

Με χριστουγεννιάτικη διάθεση και χαρά είναι πλημμυρισμένο τέτοια εποχή το Εδιμβούργο. Η πρωτεύουσα της Σκωτίας την περίοδο αυτή δημιουργεί το πιο όμορφο σκηνικό για να περάσετε τις διακοπές με τους αγαπημένους σας. Φυσικά για τους πιο τολμηρούς υπάρχει ένα συγκεκριμένο έθιμο το οποίο θα πρέπει σίγουρα να το ζήσετε και να το...απολαύσετε.

Αν είναι λοιπόν στα πλάνα σας ένα ταξίδι στο Εδιμβούργο, πιο κάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα Χριστούγεννα. Από εορταστικές βόλτες και περιηγήσεις μέχρι εορταστικές αγορές, εκδηλώσεις αλλά και βουτιές σε παγωμένα νερά.

  • Βόλτα στην East Princes Street η οποία φιλοξενεί πάγκους αγοράς που πωλούν χειροτεχνίες και εορταστικά τρόφιμα και ποτά.
christmasedinburgh.
  • Στην West Princes Street μπορείτε να δείτε τη Γη του Άη Βασίλη, με το μαγικό του σπήλαιο. Είναι μια ιδανική επίσκεψη για όσους πάτε με την οικογένεια σας.
σαντα
santa claus
  • Απολαύστε τη συναυλία Nativity Carol στις 28 Νοεμβρίου στην Πλατεία Αγίου Ανδρέα.
συναυλία
  • Κάντε πατινάζ στον πάγο στη διάσημη οδό George.
πατιναζ
  • Φωτογραφηθείτε μπροστά από την σκηνή της γέννησης του Χριστού στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα.
unnamed

Το Εδιμβούργο τα Χριστούγεννα είναι επίσης γνωστό και για τα ιδιαίτερα έθιμα του. Ανάμεσα τους και η ...χριστουγεννιάτικη βουτιά. Για τους τολμηρούς λοιπόν που επιθυμούν να πάρουν μαζί τους το μαγιό τους, η «τρελή βουτιά» ή αλλιώς «Loony Dook» σας περιμένει να την ζήσετε.

Τα τελευταία 30 χρόνια, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, εκατοντάδες άνθρωποι βουτούν στα κρύα νερά του Fifth of Four, ενώ πιο πριν έχουν παρελάσει χορεύοντας από τον κεντρικό δρόμο. Το έθιμο αυτό λέγεται πως δημιουργήθηκε για να σταματάει το hangover των προηγούμενων ημερών.


Λίγα λόγια για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σκωτίας

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Η πόλη αποτέλεσε μεγάλο κέντρο την εποχή του Διαφωτισμού χάρη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2022, το Εδιμβούργο έχει συνολικό πληθυσμό 550.000 κατοίκων κι έτσι είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πόλη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη κι έρχεται δεύτερη σε τουρίστες πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Λονδίνο.

Η ονομασία της πόλης προέρχεται από το βρυθονικό Din Eidyn (Φρούριο του Έντιν), ενώ αναφέρεται και σε ένα ποίημα του 600 μ.Χ. με τίτλο Y Gododdin. Μετά την πολιορκία του από τους Άγγλους, μετονομάστηκε σε Εδιμβούργο.

Γνωστό επίσης για το διάσημο φεστιβάλ του από το 1947

Το Εδιμβούργο είναι ιδιαίτερα γνωστό για το ομώνυμο φεστιβάλ του, που αποτελείται από μια σειρά γεγονότων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το μακροβιότερο φεστιβάλ είναι το Παγκόσμιο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, που ξεκίνησε το 1947 και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει θεατρικές παραγωγές και μουσικές παραστάσεις υψηλού κύρους, φιλοξενώντας παγκοσμίως γνωστούς συνθέτες, μαέστρους και ορχήστρες. Επίσης υπάρχει το Φεστιβάλ Παγκόσμιου Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Τζαζ και το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου.