Τηλεόραση Ραδιόφωνο
BRATISLAVA CHRISTMAS MARKET 2022

Ιδιαίτερα όμορφη και γεμάτη με εορταστικές εκδηλώσεις είναι τον χειμώνα και κυρίως την περίοδο των χριστουγέννων η Σλοβακία. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλείς όσο στην Αυστρία και τη Γερμανία, ωστόσο στην πρωτεύουσα της, τη Μπρατισλάβα, θα βρείτε χριστουγεννιάτικες παραδόσεις που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Η ζεστασιά και η φιλοξενία των ντόπιων σας καλούν επίσης να την επισκεφτείτε. 

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Μπρατισλάβα είναι μικρές, αλλά πάρα πολύ φιλόξενες, λιγότερο πολυσύχναστες και πιο αυθεντικές από τις γειτονικές αγορές. Το φαγητό είναι προσεγμένο και νόστιμο, ενώ τα διακοσμητικά και τα δώρα είναι κατασκευασμένα από τεχνίτες. Τα Χριστούγεννα οι Σλοβάκοι αγαπούν να βρίσκονται με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Συναντούν τους φίλους και την οικογένειά τους για ένα γεύμα στην αγορά των Χριστουγέννων ή απολαμβάνουν ένα ζεστό κρασί μετά τη δουλειά με τους συναδέλφους τους. 

Bratislava-Christmas-Market

Η κύρια χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπρατισλάβα βρίσκεται στο Hlavné Námestie,  αρχίζει από τις 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Τον Δεκέμβριο, το ιστορικό κέντρο φωτίζεται με χριστουγεννιάτικα φώτα και οι αγορές διαθέτουν τοπικά σλοβάκικα φαγητά και παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη μουσική.

BRATISLAVA CHRISTMAS MARKET 2022 food
Bratislava-Christmas-Market

Ορισμένες σλοβάκικες σπεσιαλιτέ τροφίμων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Loksa - μια πυκνή αλμυρή τηγανίτα.
  • Τηγανίτα πατάτας – φτιαγμένη με τριμμένη πατάτα, σαν ρόστι
  • Grog – ζεστό ρούμι και μπαχαρικά.
  • Mead – ζεστό κρασί από μέλι.
  • Ζεστό κρασί – Σλοβακικό ζεστό κρασί, παρασκευασμένο με τοπικά μπαχαρικά.
  • Στρούντελ – όλα τα είδη στρούντελ, συχνά με παπαρουνόσπορο. Αυτό είναι ένα κλασικό επιδόρπιο της Κεντρικής Ευρώπης.

Η Μπρατισλάβα είναι μια εύκολη ημερήσια εκδρομή από τη Βιέννη ή μια στάση στο δρόμο από την Πράγα στη Βουδαπέστη.

BRATISLAVA CHRISTMAS MARKET 2022