Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρισι

Η Πόλη του Φωτός μπορεί να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και ο πιο ακριβός. Και επειδή οι περισσότεροι λάτρεις των ταξιδιών έχουν στην λίστα τους τη Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι, πιο κάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να επισκεφτείτε την πανέμορφη αυτή πόλη, να την απολαύσετε και παράλληλα να εξοικονομήσετε χρήματα.

paris

Εξοικονομήστε χρήματα με το να μείνετε σε μια κεντρική γειτονιά

Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι μια παγκόσμια πρωτεύουσα, το Παρίσι είναι μια αρκετά συμπαγής πόλη. Εάν έχετε ένα κεντρικό σημείο εκκίνησης, μπορείτε να φτάσετε στα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης με τα πόδια ή μια γρήγορη βόλτα με το μετρό. Η πόλη χωρίζεται σε 20 συνοικίες, που ονομάζονται «Περιφέρεια». Η αρίθμηση ξεκινά από το κέντρο της πόλης, στο Λούβρο. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο σε ένα κεντρικό διαμέρισμα, και στις συνοικίες 1-9 (ενδεχομένως παρακάμπτοντας το 8ο, το οποίο είναι λίγο πιο μακρινό και μπορεί να γίνει ακριβό).

Η επιλογή ενός ξενοδοχείου σε αυτές τις γειτονιές, ειδικά κοντά στο Λούβρο, στο Marais, στο Καρτιέ Λατέν, κοντά στον Πύργο του Άιφελ και κοντά στην Όπερα θα σας φέρει στο κέντρο της πόλης. Θα εξοικονομήσετε χρήματα στη μεταφορά, ειδικά τη νύχτα.

λουβρος

Εξοικονομήστε ακόμη περισσότερα χρήματα μένοντας εκτός κέντρου

Άλλη μια επιλογή είναι να μείνετε λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, αν  δεν σας πειράζει φυσικά να πάρετε το μετρό για να μεταβείτε από και προς το ξενοδοχείο σας. Εκεί θα βρείτε σίγουρα φθηνότερα ξενοδοχεία και η μετακίνηση θα είναι πάλι εύκολη. Το μετρό διασχίζει ολόκληρη την πόλη, ώστε να μην κάνετε ποτέ μεγάλη διαδρομή από τη μια πλευρά του Παρισιού στην άλλη.

Μην προσπεράσετε τα φθηνά ξενοδοχεία

Μερικά υπέροχα ξενοδοχεία στο Παρίσι είναι πραγματικά, πολύ φθηνά. Ο λόγος επειδή έχουν κρατήσει πολύ απλές παροχές. Μερικά δεν έχουν προσθέσει καν τηλεοράσεις στα δωμάτια.

Μετακινηθείτε με το περιφερειακό τρένο

Επιλέξτε το περιφερειακό τρένο RER για τις μετακινήσεις σας, το οποίο διαρκεί 25-50 λεπτά, ανάλογα με τον προορισμό σας και κοστίζει μόνο 11,40 €. Αυτά τα τρένα κάνουν στάση στο Παρίσι στους σταθμούς Gare du Nord, Chatelet Les Halles και St-Michel Notre Dame, μεταξύ άλλων. Από εδώ μπορείτε να μεταφερθείτε στο μετρό ή ενδεχομένως απλά να περπατήσετε στο ξενοδοχείο σας. (Σημείωση: Κρατήστε τα εισιτήριά σας RER! Θα τα χρειαστείτε για να βγείτε από το RER. )

train

Προσοχή με τα ταξί από το αεροδρόμιο

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν ταξί από το αεροδρόμιο. Θα σας κοστίσει ακριβά (περίπου 50-70€, συν φιλοδώρημα και επιβάρυνση αποσκευών) και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, ανάλογα με τον προορισμό σας. Και δεν είναι μόνο αυτό γιατί ίσως προστεθούν επιπλέον χρεώσεις για οδήγηση κατά την πρωινή ώρα αιχμής και τις Κυριακές και τις αργίες. Εάν ταξιδεύετε με μια μικρή ομάδα ανθρώπων, φυσικά, ο ναύλος μπορεί να αξίζει τον κόπο.