Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μηλος

Η Ελλάδα φημίζεται για τα πανέμορφα νησιά της που μοιάζουν σαν να βγήκαν από τον Παράδεισο. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της Γης την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και όχι μόνο. Ανάμεσα στα πολλά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που προσελκύουν τουρίστες είναι φυσικά και οι καταγάλανες παραλίες της οι οποίες ικανοποιούν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Υπάρχει μάλιστα και μία παραλία που απευθύνεται ειδικά στους πολύ τολμηρούς, στους λάτρεις της περιπέτειας καθώς για να μπορέσει κάποιος να κολυμπήσει εκεί πρέπει πρώτα να περάσει από... ''χίλια μύρια κύματα''. Ο λόγος για μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μήλου αλλά και η μοναδική παραλία της Ελλάδος που την επισκέπτεται κανείς με δική του ευθύνη. Ονομάζεται Τσιγκράδο και ενώ από την μία θα σας κλέψει την καρδιά, από την άλλη θα κάνει τους παλμούς σας να χυπήσουν κόκκινο.  

μηλος


Πρόκειται για έναν μικρό όρμο με διάφανα νερά και με τους βράχους να έχουν διαμορφώσει εκεί ένα παραμυθένιο τοπίο. Ωστόσο λίγο πριν φτάσετε εκεί μια πινακίδα στη κορυφή προειδοποιεί πως αν επιθυμείτε να φτάσετε στην παραλία, αυτό θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με δική σας ευθύνη. Ο λόγος γιατί εκεί υπάρχει ένας εξαιρετικά απότομος βράχος, τον οποίο μπορείτε να διασχίσετε από μία ξύλινη σκάλα η οποία κρέμεται μόνο με...ένα σχοινί. Εκεί πρέπει να είστε πραγματικά πολύ τολμηροί και προσεχτικοί για να επιχειρήσετε την κατάβαση και καλό θα ήταν να φοράτε αθλητικά παπούτσια.

μηλος παραλια
μηλος παραλια

Υπάρχει φυσικά και η επιλογή να επισκεφτείτε την παραλία και να κολυμπήσετε, φτάνοντας εκεί με σκάφος. 

μηλος παραλια

Η θέα και τα πανέμορφα νερά της παραλίας ωστόσο θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Και μην ξεχάσετε φυσικά να έχετε μαζί σας ομπρέλα και όλα τα απαραίτητα για την παραλία καθώς αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι οργανωμένη.

Πληροφορίες για τη Μήλο: 

Η Μήλος είναι το διαμάντι των Κυκλάδων και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές στην Ελλάδα.

Είναι παγκοσμίως γνωστή για το μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης που βρέθηκε στο νησί αλλά «ξενιτεύτηκε» στο μουσείο του Λούβρου και τις πολυάριθμες, ονειρικές παραλίες της. Η Μήλος είναι δημιούργημα μίας ηφαιστειακής δραστηριότητας αρχαιοτάτων εποχών, με πλήθος από φυσικές ομορφιές και μοναδικά αξιοθέατα, ενώ τεράστιες δυνατότητες για κάθε είδους δράση προσφέρονται και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Τα ηφαιστειογενή πετρώματα βάφουν τα βράχια στις παραλίες κόκκινα, ροζ, πορτοκαλί και όλα αυτά σε συνδυασμό σε κάνουν να την ερωτευτείς από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο.