Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οι Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ειρήνης Ανδρέου, Γιάννη Καραούλη και Ελένης Μολέσκη, προτείνουν για τη φετινή χρονιά, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, μια διευρυμένη ομπρέλα καλλιτεχνικών εργαστηρίων με τίτλο «Ο κόσμος δικός σου: Ενδυναμώνοντας τους νέους μέσα από τις τέχνες και το θέατρο».

Όλα τα εργαστήρια θα έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τη δημιουργική φωνή των νέων και να καλλιεργήσουν τη δυνατότητά τους να δράσουν ως δημιουργικοί, ενεργοί πολίτες μέσα στην κοινωνία, διαρρηγνύοντας τα στενά όρια της καθημερινότητας που ενδεχομένως τους περιορίζουν και επινοώντας νέους δρόμους για την προσωπική τους εξέλιξη. Με λίγα λόγια, να αναζητήσουν μέσα από την τέχνη τρόπους να ξεπεράσουν όλα όσα τους εμποδίζουν, να φανταστούν τον εαυτό τους αλλιώς, να δοκιμάσουν την οπτιμιστική υπόθεση ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.

Η μεθοδολογία όλων των εργαστηρίων θα δίνει έμφαση στην ομαδοσυνεργατική προσέγγιση της μάθησης μέσα από τη δράση και την καλλιτεχνική συν-δημιουργία, με τους εισηγητές των σεμιναρίων να λειτουργούν περισσότερο ως συντονιστές των ομάδων και λιγότερο ως παντογνώστες δάσκαλοι.

Ο φετινός πρώτος κύκλος εγκαινιάζεται με το τριήμερo εργαστήρι Graffiti Street Art από τον γνωστό street artist Τwenty Τhree (Βασίλη Βασιλείου), όπου οι έφηβοι θα δημιουργήσουν από κοινού, χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil, γκράφιτι στον εξωτερικό χώρο του Θεάτρου Αποθήκες ΘΟΚ, εμπνευσμένο από το μήνυμα του νέου κύκλου εργαστηρίων μας, αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα στις Αποθήκες.

1

Εργαστήρι Graffiti Street Art για εφήβους «Το δικό μου αποτύπωμα στον κόσμο»

Εμψυχωτής: Twenty Three (Βασίλης Βασιλείου)

Το εργαστήρι απευθύνεται σε νέους από 14 ως 18 ετών.

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 22864306.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ – απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής

Θέατρο Αποθήκες

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, 16:00-19:00

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00-13:00

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00-13:00

Twenty Three (Βασίλης Βασιλείου)

Ο Τwenty Three είναι ένας διεθνής καλλιτέχνης του δρόμου που γεννήθηκε και εδρεύει στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται στους δρόμους από το 2012 κι έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην τεχνική του stencil αλλά και στην παραγωγή συμμετοχικών έργων τέχνης, εικονογραφήσεων, διαδραστικών εγκαταστάσεων και τον πειραματισμό με τη διαδικασία εκτύπωσης κυανοτύπων. Το πιο επαναλαμβανόμενο στοιχείο στο έργο του αφορά το ζήτημα των μετασχηματιστικών ταυτοτήτων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και τη συνεχή διαπραγμάτευση μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας. Ο Twenty Three άφησε το στίγμα του στην Κύπρο, τη Μαδρίτη, τη Λα Κορούνια, το Μπράιτον, τη Ρώμη, την Καλαβρία, την Απουλία, την Πόλη του Μεξικού, την Οαχάκα, την Τσιάπας και το Παλέρμο.

Σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων