Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Εγκαινιάστηκε το έργο ανάπλασης του Γκρεμνού Επισκοπής, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου. Η κ. Λάμπρου σημείωσε πως ο γιγάντιος βράχος, γνωστός ως Μετέωρα Επισκοπής, έχει μέγιστο ύψος 70 μέτρα και μήκος 250 μέτρα, καθιστώντας τον έτσι ως τον μεγαλύτερο μονόλιθο όγκο της Κύπρου. Ο συγκεκριμένος βράχος αποτελεί μέρος του γεωλογικού συμπλέγματος Μαμωνιών και έχει χαρακτηρισθεί ως προστατευόμενη περιοχή, λόγω της τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας που έχει, καθώς φιλοξενεί σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Πριν το μεγάλο σεισμό του 1953, αποτελούσε, μέρος μεγαλύτερου και ψηλότερου βράχου, αλλά ένα μεγάλο μέρος κατέρρευσε, προσθέτοντας πως για τον λόγο αυτό πριν μερικά χρόνια έγιναν κατόπιν μελέτης εργασίας σταθεροποίησης στο βράχο.  

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως το έργο έγινε μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου σε τρεις αυτοτελείς φάσεις. Μελετητές ολόκληρου του σημαντικού αυτού έργου, που προβάλλει το φυσικό μνημείο των Μετεώρων, είναι το Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι Αγισηλάου και Καλαβάς. Πρόσθεσε πως η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε από το 2009 με κόστος 249.296 πλέον ΦΠΑ με εργοληπτική εταιρεία την Α. Όθωνος και Υιοί Λτδ. Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε το 2018 με την εργοληπτική εταιρεία Γ. Ι. Μιχαηλίδης με κόστος 266.364 πλέον ΦΠΑ. Η τρίτη και τελευταία φάση ολοκληρώθηκε εντός του 2022, πριν ένα περίπου μήνα, με την κοινοπραξία Christoco & Costas Markou Constructions Ltd με δαπάνη 313.338 πλέον ΦΠΑ. Το όλο έργο εκτελέστηκε με κρατικά κονδύλια με τη συνεισφορά στο 5% του Κ.Σ. Επισκοπής. Πρόσθεσε πως στην τελευταία φάση εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση κατά 200.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader.   

Όπως ανέφερε η κ. Λάμπρου, το έργο έχει εξωραΐσει την περιοχή του γκρεμνού και μπορεί να χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις της κοινότητας και άλλες συναθροίσεις, ενώ με το έργο αυτό έχει ήδη αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή και έχει βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων.