1

Τη λειτουργία φιλοζωικής πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, στις δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του για τις ευρωεκλογές, στο Συνεδριακό Κέντρο. Ο κ. Κυριάκου είπε ότι το Κόμμα για τα Ζώα βρίσκεται πολύ κοντά στην Ευρώπη, ως μέλος της πλατφόρμας APF, στην οποία συμμετέχουν 14 φιλοζωικά κόμματα, τα οποία σύντομα θα δημιουργήσουν τη δική τους πολιτική ομάδα.

Συνοδευόμενος από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι το Κόμμα για τα Ζώα συμμετέχει ανελλιπώς στις Ευρωεκλογές, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του από τους προηγούμενους ευρωβουλευτές «γιατί δεν ανέδειξαν τα θέματα που αφορούν κυρίως τα ζώα συντροφιάς», σημειώνοντας ότι η Ευρώπη κινείται κυρίως στα θέματα των παραγωγικών ζώων.

Ανέφερε, ακολούθως, ότι με τα πολιτικά κόμματα της Ευρώπης, το Κόμμα για τα Ζώα έχει συνυπογράψει ένα μανιφέστο, με κύριους στόχους τον τερματισμό της χρήσης κλουβιών για όλα τα ζώα, την απαγόρευση μεταφοράς ζώων από μία χώρα σε άλλη, το κλείσιμο όλων των εκτροφείων γουναρικών, τη προστασία των εγκαταλελειμμένων και αδέσποτων ζώων, τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου κατοικίδιων ζώων, τον τερματισμό των πειραμάτων σε ζώα, τον τερματισμό της σφαγής ζώων χωρίς αναισθησία, τον τερματισμό της υπεραλίευσης, την προστασία όλων των ζώων στη φύση και την μετακίνηση επιδοτήσεων από τα ταμεία συνοχής προς φυτοκαλλιέργειες.

«Ελπίζω με την εκτίμηση που χαίρουμε από τους πολίτες, να διαλέξουν επιτέλους το απλό, το όμορφο, το αθώο, γιατί το μικρό είναι και ωραίο», κατέληξε ο κ. Κυριάκου.