Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λουκας φουρλας σουρκουνης 2

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ενώπιον του κόσμου και αυτός θα κρίνει», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 στο περιθώριο των εργασιών της ολομέλειας του ΕΚ, ο Ευρωβουλευτής του  ΔΗΣΥ Λουκάς  Φουρλάς κληθείς να σχολιάσει, τα όσα συνέβησαν στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για εκλογή των υποψηφίων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο Λουκάς Φουρλάς, σημείωσε πως «έχω βρεθεί αντιμέτωπος με διαβολές, τοξικότητα και πόλεμο με δηλώσεις που με έπληξαν  και προσωπικά  και με έχουν πληγώσει, όλα αυτά τα αφήνω πίσω» κατέληξε.

Εξέφρασε, ωστόσο, την πικρία, καθώς αυτές τις συμπεριφορές τις έζησε το 2019 και ήθελε να τις αφήσει πίσω του.

«Δυστυχώς  κάποιες συμπεριφορές επαναλαμβάνονται, είμαι όμως πάρα πολύ αισιόδοξος διότι τελικά αυτός που αποφασίζει και αυτός που κρίνει είναι ο κόσμος  και έστειλε τα μηνύματα του μια φορά  και όταν κληθεί να τα ξαναστείλει, θα τα ξαναστείλει», σημείωσε.

Πιστεύω, ότι , πέντε χρόνια μετά μπορώ να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια και να πω ότι έκανα ότι μπορούσα, κατέληξε.

Προκλήσεις στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου και ακρίβεια

Ο Ευρωβουλευτής, του ΔΗΣΥ, σχολίασε και θέματα της επικαιρότητας όπως το απαράδεκτο περιστατικό στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου,  με τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων από το ψευδοκράτος ,  ζητώντας  από την ΕΕ να λάβει μέτρα στήριξης.

«Πέραν από την συμπαράσταση και την συγκίνηση, θα πρέπει να δούμε με πρακτικούς τρόπους  πως βοηθούμε και προστατεύουμε μια δράκα παιδιών στον Ριζοκάρπασο, Ευρωπαίους μαθητές  που προσπαθούν να έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην μάθηση» ανέφερε.

Όσον αφορά τα θέμα των συνεχιζόμενων αυξήσεων στις τιμές, ο κ. Φουρλάς ανέφερε, ότι οι πλείστοι Ευρωπαίοι πολίτες 15 του μηνά δεν έχουν λεφτά να βγάλουν τον μήνα τους και δυσκολεύονται παρά πολύ, προσθέτοντας, πως είναι ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο και θα πρέπει να δούμε με ποιους τρόπους το αντιμετωπίζουμε. 

Προστασία δημοσιογράφων από καταχρηστικές αγωγές

Τους πρόσφατα ψηφισθέντες κανόνες για την προστασία δημοσιογράφων και ακτιβιστών από δικαστικό εκφοβισμό, σχολίασε ο κ. Φουρλάς, ο οποίος συμμετείχε από την αρχή στην διαμόρφωση αυτού του νόμου, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Οι νέοι κανόνες διασφαλίζουν, ότι τα πρόσωπα και οι οργανώσεις που εργάζονται για θέματα δημόσιου συμφέροντος, όπως τα θεμελιώδη δικαιώματα, οι καταγγελίες για διαφθορά, η προστασία της δημοκρατίας και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, θα προστατεύονται από τις αβάσιμες και καταχρηστικές αγωγές.

Καταληκτικά,  ο Λουκάς Φουρλάς, απηύθυνε κάλεσμα προς τους Κύπριους πολίτες, να πάνε να ψηφίσουν και να αξιοποιήσουν την ψήφο τους.