Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαυριδης σουρκουνης

Την υποψηφιότητα του για μια τρίτη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης.

 «Αναμένω φυσικά και την επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα, η υποψηφιότητα μου τυγχάνει θετικής αποδοχής από την ηγεσία» δήλωσε. 

Παράλληλα, πρόσθεσε, πως μετά από δυο θητείες στην Ευρωβουλή, έχει την πολιτική ωρίμανση για να διεκδικήσει μια θέση στην ηγεσία  του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνοντας, πως είναι ένας εφικτός στόχος.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, η οποία  έγινε στο Στρασβούργο στο περιθώριο των εργασιών της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο Κώστας Μαυρίδης, σχολίασε και τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση της άμυνας και ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Στο πλαίσιο που είμαστε σήμερα του γεωπολιτικού ανταγωνισμού, των απειλών, των υβριδικών επιθέσεων και συγκρούσεων, πρέπει να προχωρήσουμε στο μεγάλο άλμα της κοινής άμυνας και ασφάλειας, όσο εύκολο ακούγεται όμως, άλλο τόσο πιο δύσκολο είναι», σημείωσε.

Στο μεταξύ, ο κ. Μαυρίδης, αναφέρθηκε και στο σοβαρό θέμα της ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες.

«Είναι μια μεγάλη δυσχερής κατάσταση. Τα κράτη μπορούν να προβούν σε κινήσεις όσο ωστόσο τους το επιτρέπει το δημοσιονομικό πλαίσιο», συμπληρώνοντας, ανέφερε πως «η Πράσινη μετάβαση, συνεπάγεται και τεράστιο κόστος και πρέπει να βρεθούν κάποιες λύσεις. Δεν μπορείς να μιλάς για στρατηγική αυτονομία στην ΕΕ, και ταυτοχρόνως να μεταφέρεις την τροφή μας εκτός ΕΕ. Δεν μπορείς να βλέπεις τους αγρότες και άλλες κοινωνικές ομάδες να υποφέρουν και ταυτόχρονα να διοχετεύεις τεράστια ποσά σε πολέμους»

Ο Κώστας Μαυρίδης, τέλος, απηύθυνε  κάλεσμα προς τους Κύπριους πολίτες, να πάνε να ψηφίσουν και να αξιοποιήσουν την ψήφο τους.

Λάθη και παραλείψεις γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι πολίτες έχουν μόνο ένα τρόπο να εκφράσουν τη φωνή τους μέσω των εκλογών και θα πρέπει να το κάνουν, κατέληξε.