Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιθ

Συνέντευξη στο ΑΝΤ1, παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας  του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, μιλώντας μεταξύ άλλων, για τις Ευρωεκλογές, τις προκλήσεις του ψευδοκράτους στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου και τα μονομερή μέτρα της κυβέρνησης για τους Τ/κ.

Σχολιάζοντας, την απόφαση του να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, σημείωσε πως είχε μια πολύ καλή συνεργασία με το ΑΚΕΛ και από κοινού αποφάσισαν να συνεχίσουν, ενώ εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του, που πλέον υπάρχουν και άλλοι Τ/κ υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, εννοώντας τον Hulusi Kilim στο VOLT Κύπρου.

«Οι Ευρωεκλογές είναι ο μοναδικός χώρος πολιτικής που μπορούν να συνυπάρξουν και οι δυο κοινότητες» δήλωσε.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Κιζίλγιουρεκ, εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, η προσέλευση των Τ/κ θα είναι αυξημένη συγκριτικά με το 2019, όπου ψήφισαν περίπου 6 χιλιάδες.

Αναφερόμενος στην απαράδεκτη ενέργεια του ψευδοκράτους, αφού πρώτα καταδίκασε το περιστατικό, σημείωσε, πως πρέπει να πιέσουμε για να τερματιστεί αυτή η κατάσταση.

«Πρέπει να κρατήσουμε Ευρωπαϊκές οικουμενικές αξίες  και βάσει αυτών να δράσουμε», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα μονομερή μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους Τ/κ, ο κ. Κιζίλγιουρεκ, τόνισε  πως δεν τους έχει ικανοποιήσει αυτό το πακέτο .

«Τραπεζικούς λογαριασμούς σε κυπριακές τράπεζες που είναι μια μεγάλη ανάγκη για τους Τ/κ, δεν το περιέλαβαν , καλώ τον πρόεδρο να το σκεφτεί ξανά», ανέφερε.

Καταληκτικά,  ο Τ/κ πολιτικός, απηύθυνε κάλεσμα προς τους Κύπριους πολίτες, να πάνε να ψηφίσουν και να αξιοποιήσουν την ψήφο τους.