Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγιος δομετιος

Σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Halkin Sesi, αναφερόμενη στις νέες προκλήσεις των κατοχικών δυνάμεων στον Άγιο Δομέτιο, δηλώνει πως η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να διαταράξει την ειρήνη στο νησί. Κατά το δημοσίευμα, η ΚΔ δηλώνει ψευδός ότι το σπίτι «Σπίτι της Μαρίας» βρίσκεται στη νεκρή ζώνη.

Η Halkin Sesi σημειώνει πως τα αρχεία του «κτηματολογίου» αποδεικνύουν πως το σπίτι βρίσκεται στο έδαφος του ψευδοκράτος και τονίζουν πως η UNFICYP είναι θεατής και υποστηρίζει την ελληνοκυπριακή πλευρά. Επίσης, δηλώνουν πως ενώ η Εθνική Φρουρά ανέπτυξε κάμερες για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Τουρκοκυπρίων, δεν ανέχεται να γίνεται το ίδιο από το ψευδοκράτος.

Το δημοσίευμα εκτοξεύει κατηγορίες προς τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, καθώς αναφέρει πως η Κυπριακή Δημοκρατία τα χρησιμοποιεί ως προπαγάνδα για να προβάλει τις διεκδικήσεις της.

Μέσω του δημοσιεύματος αλλά και των ειδήσεων του BRT, τονίζεται πως το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται εντός των ορίων της λεγόμενης «τδβκ», γι’ αυτό και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των του κοινού δηλώνοντας πως η Διοίκηση των Σωμάτων Ασφαλείας είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε παραβίαση ή τετελεσμένο γεγονός στο ψευδοκράτος.

Σημειώνεται πως οι αντιδράσεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά άργησαν χαρακτηρίστηκα να έρθουν, καθώς κατά τις πρώτες μέρες του επεισοδίου αναδημοσιεύαν απλώς τι μεταδιδόταν στα ελληνοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. Μόλις πριν από δύο μέρες σύμβουλος του Ερσίν Τατάρ έκανε μία δήλωση ενώ το λεγόμενο «υπεξ» αντέδρασε χθες (1/12).