Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οκ[

Για ψευδείς, ανακριβείς και αβάσιμες ειδήσεις που η ε/κ πλευρά διαδίδει μέσω του Τύπου κάνει λόγο το «υπουργείο εξωτερικών» σε ανακοίνωσή του για το «γνωστό σπίτι της Νεριμάν, ένα ακατοίκητο οίκημα δυτικά της συνοριακής πύλης Μετεχάν (Αγίου Δομετίου)», υποστηρίζοντας ότι αυτό το σπίτι βρίσκεται «στην επικράτεια της τδβκ» και εδώ και καιρό η «ε/κ διοίκηση» προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες απέναντι από αυτό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το «υπεξ» προσθέτει ότι με αυτές τις δήθεν ψευδείς ειδήσεις η «ε/κ διοίκηση» - όπως αναφέρεται στην κυβέρνηση της ΚΔ – προσπαθεί να διαδώσει ότι είναι «το κράτος της τδβκ» που προσπαθεί ν’ αυξήσει την ένταση στο νησί και για να μεταδοθούν οι σωστές πληροφορίες κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσει στην σημερινή ανακοίνωση.

«Εδώ και πολύ καιρό, η ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες εγκαθιστώντας προβολείς και κάμερες σε φυλάκια απέναντι από αυτό το άδειο κτίριο (που βρίσκεται) στο έδαφος της τδβκ», ισχυρίζεται.

Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «ενεργεί λανθασμένα με αυτή και παρόμοιες κινήσεις θεωρώντας ότι θα μπορούσε να διαταράξει το καθεστώς της νεκρής ζώνης. Αυτές οι δραστηριότητες της ε/κ πλευράς παρακολουθούνται και γίνονται οι απαραίτητες διαμαρτυρίες τόσο από τις στρατιωτικές όσο και από τις πολιτικές αρχές μας προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

«Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις και εφόσον αυτές οι δραστηριότητες συνεχίζονταν από την ε/κ πλευρά έπρεπε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα εντός του εδάφους της τδβκ σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας», αναφέρεται .

Το «υπεξ» αναφέρει ότι θα ήθελε να ενημερώσει την κοινή γνώμη πως «δεν θα επιτρέψουμε καμία παραβίαση ή τετελεσμένο γεγονός κατά της εδαφικής ακεραιότητας της τδβκ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα τα βήματα στην περιοχή στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».

Η συνέχιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή είναι δυνατή μόνο εάν η ε/κ πλευρά τερματίσει τις προκλητικές της ενέργειες και «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί», καταλήγει η ανακοίνωση του «υπεξ».