Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος Πρόεδρος της Κύπρου. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, έλαβε συνολικά 204.680 ψήφους ή ποσοστό 51,92% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 189.552 ψήφους ή ποσοστό 48,08%.

Η τελετή ανακήρυξής του σε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία. Ο κ. Χριστοδουλίδης στο πρώτο του μήνυμα ως Πρόεδρος ανέφερε: «απόψε νικητής είναι η Κύπρος, η πατρίδα μας» και συμπλήρωσε: «Σας δίνω μια υπόσχεση, θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας», «Στην Κύπρο που οραματίζομαι θα είμαι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων».

Πριν από την τελετή ανακήρυξής του ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τα γραφεία των κομμάτων που τον στήριξαν: ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ. Κατά την ομιλία του έστειλε μηνύματα συνεργασίας και στο ΑΚΕΛ και στον ΔΗΣΥ και ευχαρίστησε τον ανθυποψήφιό του Ανδρέα Μαυρογιάννη και τους Στέφανο Στεφάνου, ΓΓ του ΑΚΕΛ και Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρο του ΔΗΣΥ αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Λιποθυμικό επεισόδιο διέκοψε για λίγο την ομιλία του Νίκου Χριστοδουλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες αισθάνθηκε αδιαθεσία η μια από τις κόρες του η οποία όμως επέστρεψε λίγο αργότερα στην εξέδρα και στην αγκαλιά του Προέδρου-πατέρα της.