Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η Georgie Palmer, 49 ετών, ο σύζυγός της Nick Sollom, 48 ετών, και οι κόρες τους Rosie, 12 ετών, και Annie, 14 ετών, αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο με διαταγή του πιλότου από την πτήση της SunExpress από το Λονδίνο Gatwick προς το Ντάλαμαν, της Τουρκίας, την Τρίτη, αφού ενημέρωσαν το πλήρωμα ότι η Rosie έχει σοβαρή αλλεργία στα φιστίκια.

Ζήτησε από τους επιβάτες να μην φάνε φιστίκια και ο πιλότος εκνευρίστηκε

Αυτό συνέβη επειδή η κα Palmer ισχυρίζεται ότι το πλήρωμα αρνήθηκε να κάνει την τυπική ανακοίνωση ζητώντας από τους επιβάτες να μην φάνε φιστίκια επειδή είχαν «ενημερώσει» την πολιτική της εταιρείας για τις αλλεργίες. Αντιθέτως, ζήτησε ευγενικά από τους επιβάτες γύρω της να μην καταναλώσουν καθόλου φιστίκια και να μεταφέρουν το μήνυμα και στους υπόλοιπους στο αεροπλάνο, κάτι που έκαναν με χαρά.

Όμως, λέει ότι αυτό εξόργισε τον πιλότο που απαίτησε να φύγουν από το αεροπλάνο πριν από την απογείωση της πτήσης. «Ο τρόπος που μας φέρθηκαν ήταν απαράδεκτος. Ο πιλότος αποφάσισε ότι λόγω της αλλεργίας της κόρης μου δεν ήθελε να πετάξει το αεροπλάνο με εκείνη μέσα. Όταν ανακάλυψε ότι μίλησα στους άλλους επιβάτες, μου ούρλιαζε από το πιλοτήριο. Ήταν τόσο θυμωμένος, που το επόμενο πράγμα που μάθαμε ήταν ότι έπρεπε να φύγουμε από το αεροπλάνο. Είναι πραγματικά όμορφο πώς όλοι οι επιβάτες σε αυτό το αεροπλάνο ήταν τόσο υπέροχοι, αλλά κανένας εργαζόμενος σε αυτό το αεροπλάνο δεν έδειξε ούτε ίχνος συμπόνιας», ανέφερε.

«Τα τελευταία 12 χρόνια προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους για την αλλεργία και τη χρήση των EpiPen (ενέσιμο διάλυμα). Είναι ένα πολύ επικίνδυνο αλλεργιογόνο και ακόμη κι αν η Rosie δεν έρθει σε άμεση επαφή με ένα φιστίκι, αν κάποιος έτρωγε ένα στο αεροπλάνο, θα μπορούσε να πεθάνει» συμπλήρωσε.

Ο Nadim Ednan-Laperouse, OBE, συνιδρυτής του Ιδρύματος Έρευνας Αλλεργίας Natasha, του φιλανθρωπικού ιδρύματος κατά των τροφικών αλλεργιών του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Οι τροφικές αλλεργίες είναι μια ασθένεια, όχι επιλογή τρόπου ζωής, και η εμπειρία αυτής της οικογένειας στο αεροπλάνο είναι σοκαριστική και απαράδεκτη.

Η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με πελάτες που έχουν τροφικές αλλεργίες και να διευκρινίσει τις πολιτικές της στον ιστότοπό της. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ακούμε συχνά από οικογένειες με τροφικές αλλεργίες που μας λένε τις άσχημες ιστορίες τους σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια. Αυτό είναι ανησυχητικό καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επιρρεπής σε αλλεργίες.»

Πηγή: newsbomb.gr