Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Οι ανανεωμένες διοργανώσεις της UEFA  βρίσκονται προ των πυλών και οι τέσσερις εκπρόσωποι μας, ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ, η κυπελλούχος Πάφος F.C., η ΑΕΚ και η Ομόνοια  θα μάθουν τις επόμενες μέρες τους πρώτους τους αντίπαλους. 

Το ΑΠΟΕΛ θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 13:00. Οι αγώνες θα γίνουν στις 23/24 Ιουλίου και στις 30/31 Ιουλίου. 


Η Πάφος F.C. είναι η πρώτη Κυπριακή ομάδα που θα αρχίσει τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Θα αγωνιστεί στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League στις 11 και 18 Ιουλίου. Η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουνίου. 

ΑΕΚ Λάρνακας και Ομόνοια Λευκωσίας αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Θα δώσουν τους πρώτους τους αγώνες στις 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου και θα μάθουν τους πρώτους τους αντιπάλους στην κλήρωση που θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με σημαντικές διαφοροποιήσεις:

Σημαντική η φετινή σεζόν για τις διοργανώσεις της UEFA αφού μετά από πολλά χρόνια, αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής τους, μετά τις προκριματικές φάσεις. 

Τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa αλλά και στο Conference League, οι ομάδες των ομίλων αυξάνονται από 32 σε 36 αλλά καταργούνται οι όμιλοι όπως τους γνωρίζαμε. 

Στο Champions και στο Europa League οι ομάδες θα δίνουν στην πρώτη φάση οκτώ αγώνες με οκτώ διαφορετικές ομάδες, τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός έδρας. Στο Conference League οι ομάδες θα δίνουν έξι αγώνες με έξι διαφορετικές ομάδες, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας. 

Οι πρώτες οκτώ ομάδες από τις 36, θα προκρίνονται στη φάση των «16». Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 – 24 θα δίνουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες για να συμπληρωθούν οι δεκαέξι ομάδες και οι τελευταίες οκτώ, θα αποκλείονται από τη συνέχεια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.