Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιθ

Η Ουκρανία εκτίμησε σήμερα ότι η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της στο ανατολικό μέτωπο προκειμένου να "μεγιστοποιήσει την εξάντληση των ουκρανικών στρατευμάτων" προτού φτάσει η δυτική στρατιωτική βοήθεια, κυρίως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Οι ρωσικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες κερδίζουν έδαφος στις παραμεθόριες επαρχίες Ντονέτσκ και Χάρκοβο, εκμεταλλευόμενες τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία σε άνδρες και πυρομαχικά.

"Η διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων κάνει αυτή τη στιγμή ό,τι είναι δυνατό για να αυξήσει και να επεκτείνει την ένταση των εχθροπραξιών προκειμένου να μεγιστοποιήσει την εξάντληση των στρατευμάτων μας", εκτίμησε ο Ολεξάντρ Σίρσκι, Επικεφαλής του Ουκρανικού Στρατού σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα έχει επίγνωση ότι "ο χρόνος θα είναι" υπέρ του Κιέβο, αφού λάβει "μεγάλες ποσότητες όπλων και εξοπλισμού" από τους συμμάχους του, μεταξύ των οποίων αεροσκάφη F-16, τα οποία θα ενισχύσουν την αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός διοικητής διευκρίνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στα περίχωρα του "Κουπιάνσκ, του Ποκόρφσκ, του Κουράχοβε και του Βρεμίφκα", πόλεις που βρίσκονται στο ανατολικό μέτωπο, την ώρα που "σκληρές μάχες" εξακολουθούν να μαίνονται στα ανατολικά και νότια.

Ο εισαγγελέας της νότιας επαρχίας Χερσώνας, μέρος της οποίας βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας 50χρονος άνδρας σκοτώθηκε από "εκρηκτικό το οποίο έριξε drone".