Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στον Αστυνομικό Σταθμό Βορόκληνης με τους γονείς του για να δώσει κατάθεση, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ανήλικος ηλικίας 10 ετών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πρόκλησης ζημιών το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών ΚΑ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σπύρος Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «υπάρχει μαρτυρία εναντίον ενός ανήλικου ηλικίας 10 ετών, ο οποίος κλήθηκε και θα παρουσιαστεί σήμερα με τους γονείς του στον Αστυνομικό Σταθμό Βορόκληνης προκειμένου να δώσει κατάθεση».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «οι ανακρίσεις της Αστυνομίας οδηγούν στην περίπτωση να υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στους βανδαλισμούς που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών, τα οποία και αναζητούνται».

Πρόσθεσε ότι οι άγνωστοι «φαίνεται να έθεσαν φωτιά σε παγκάκια και ένα τραπεζάκι που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Επίσης φαίνεται να παραβιάστηκε ένα παράθυρο αίθουσας διδασκαλίας και αφού εισήλθαν μέσα πέταξαν βιβλία και τετράδια στο πάτωμα και άλλο σχολικό εξοπλισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «το σχολείο είχε φρουρό ο οποίος εντόπισε το Μεγάλο Σάββατο τον 10χρονο και έδωσε στην Αστυνομία τα στοιχεία του, ενώ έγινε και καταγγελία την ίδια μέρα».

Σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως «όταν θα παρουσιαστεί σήμερα ο 10χρονος στον Αστυνομικό Σταθμό Βορόκληνης θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται για τους ανήλικους, δηλαδή κάτω των 14 ετών είναι ποινικά ανεύθυνοι».

«Ο 10χρονος θα δώσει κατάθεση, θα ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες που οφείλουν να εμπλακούν στις περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικοι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, συνέχισε, «η Αστυνομία θα προσπαθήσει να εντοπίσει και άλλα πρόσωπα τα οποία φαίνεται να ενέχονται στους βανδαλισμούς αφού εκτιμούμε πως η έκταση των ζημιών δεν έγινε μόνο από ένα 10χρονο».