Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαρτσιωτης

«Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, έγιναν κάποιες συλλήψεις, είμαστε στα στάδια που διεξάγονται οι σχετικές έρευνες, ας δώσουμε χρόνο στην Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, όσον αφορά στις συλλήψεις που προχώρησε η Αστυνομία νωρίτερα για την απόπειρα δολοφονίας του 34χρονου την περασμένη Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής απονομής των διπλωμάτων για τους χειριστές του Κλιμακίου Σκύλων του Τμήματος Φυλακών ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε πως «η προσπάθεια του Υπουργείου είναι να ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας του κάθε πολίτη. Το έγκλημα δεν πρόκειται να παταχθεί επ´ ουδενί λόγο στο ακέραιο.»

«Εγκληματικότητα θα υπάρχει και στόχος είναι να μειώσουμε το έγκλημα και να καλυτερεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας. Το αίσθημα ασφάλειας κρίνεται και αντικειμενικά και υποκειμενικά. Αντικειμενικά κρίνεται με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας τα οποία σε ένα μήνα από σήμερα θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε αλλά και υποκειμενικά κρίνεται από το πως νιώθει ο καθένας από εμάς.

Προσωπικά εγώ νιώθω ότι υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια καλυτέρευσης του αισθήματος ασφάλειας και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης και εμένα προσωπικά. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν εξιχνιάσεις σοβαρών εγκλημάτων όπως σημαντικό αριθμό εμπρησμών, κλοπών, ληστειών και όχι μόνο. Πιστεύω ότι με αυτές τις προϋπουθέσεις αλλά και την επικαιροποίηση που γίνεται καθημερινά των μέτρων ασφαλείας θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ευελπιστώ για το καλύτερο» πρόσθεσε ο κ. Χαρτσιώτης μετά από ερώτηση που δέχθηκε για το πόσο ανησυχεί το Υπουργείο για τη χρονική στιγμή που έγινε η απόπειρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οκτώ προσώπων οι οποίοι φαίνεται να εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας.