Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Κατέθεσε στους ανακριτές ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, για την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων, Γιάννης Αντωνιάδης, ανέφερε ότι ο αρχιεπίσκοπος «αφού κινείται παράλληλα η διαδικασία της αστυνομίας στους ποινικούς ανακριτές, έχει δώσει τη δική του κατάθεση για το τι διεξήχθη και το τι ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με την Μονή».  

«Έχει εφοδιάσει μάλιστα, από όσο γνωρίζουμε και τους ανακριτές τους ίδιους με τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας, αλλά και τη διοικητική συγκρότηση του 2024», όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία για τη διοίκηση τόσο της Αρχιεπισκοπής αλλά και των Μητροπόλεων, πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης.  

Από την πρώτη στιγμή ο μακαριότατος έδειξε ότι ήθελε να διευκολύνει το ανακριτικό έργο της αστυνομίας και της διαδικασίας που πραγματοποιείται στο συνοδικό δικαστήριο, σημείωσε.

Αναφορικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας της ανακριτικής ομάδας , που διόρισε το συνοδικό δικαστήριο, ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «πιθανότατα το έργο της ανακριτικής επιτροπής, θα πρέπει να πλησιάζει προς το τέλος, προς την ολοκλήρωση του έργου της».  

Στη συνέχεια αναμένεται και η κατάθεση του πορίσματος στο συνοδικό δικαστήριο και την όλη εκεί διαδικασία, με τον εισαγγελέα που θα διοριστεί για την παρουσίαση της υπόθεσης στα όργανα του εκκλησιαστικού δικαστηρίου. «Ίσως μας βρει και ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού», πρόσθεσε. 

Ουδέν σχόλιο κυβέρνησης για παρουσία προσώπου της ΚΥΠ το βράδυ της 5ης Μαρτίου

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, και ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι υπάλληλος ή συνεργάτης της ΚΥΠ, είχε πάρει μέρος στις 5 Μαρτίου στα όσα έγιναν εντός της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό και ότι στις 8 Απριλίου είχε συνοδεύσει τον αδελφό του, τον Μητροπολίτη Ταμασού, στην Ιερά Σύνοδο, για να προβάλει ο Μητροπολίτης κάποια αποσπάσματα από το βίντεο κυκλώματος και ερωτηθείς αν ο Διοικητής της ΚΥΠ τον έχει μεταθέσει ή τον θέσει σε διαθεσιμότητα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όπως έχουμε κατ' επανάληψη τοποθετηθεί, σε ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή διερευνώνται, η Κυβέρνηση δεν θα τοποθετηθεί.

Ρωτάτε ζητήματα τα οποία αφορούν την ΚΥΠ, κατά πόσον ένα στέλεχος, το όποιο στέλεχος, έχει μετακινηθεί ή όχι, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αφορά εσωτερικά ζητήματα της ΚΥΠ».