Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια οι μοναχοί της Μονής, οι οποίοι με τη συνοδεία της δικηγόρου τους Ανδριάνας Κλαΐδη, πέρασαν χθες την πύλη του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καταχωρίζοντας αίτηση ακύρωσης των διαταγμάτων δέσμευσης τόσο του ποσού των €807.000, όσο και των τραπεζικών τους λογαριασμών και της ακίνητής τους περιουσίας.

Στην αίτησή τους οι μοναχοί αναφέρουν πως δεν παρουσιάστηκαν τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα από την Αστυνομία για εξασφάλιση των διαταγμάτων παγοποίησης των χρημάτων και ακινήτων και πως εάν η Αστυνομία γνώριζε τα γεγονότα, δεν θα εξέδιδε τα διατάγματα.

Από που προήλθαν οι €807.000

Μάλιστα με την αίτηση γίνεται για πρώτη φορά αποκάλυψη της πηγής προέλευσης των εν λόγω χρημάτων, και πως αυτά προήλθαν από πώληση ακίνητης ιδιοκτησίας η οποία ανήκε σε τρίτα πρόσωπα και τη διαχειριζόταν ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 26 Απριλίου για εξέταση της αίτησης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι δικηγόροι των μοναχών της Μονής Αββακούμ, επανήλθαν με νέα ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας ότι οι μοναχοί όταν κλητευθούν στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο θα εμφανιστούν.

Όπως αναφέρουν «οι πελάτες μας παρά το γεγονός ότι διαφωνούν με τον αντικανονικό τρόπο που διεξάγεται μέχρι στιγμής η όλη διαδικασία στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, σεβόμενοι όμως τον θεσμό θα παραστούν σε όλα τα στάδια της Εκκλησιαστικής δικαιοσύνης».

 

Εργάζεται πυρετωδός η ανακριτική ομάδα

Για μια πολή σωστή δουλεία που γίνεται στην ανακριτική ομάδα μίλησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων , Χριστάκης Ευσταθίου στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι»

Συγκεκριμένα όσον αφορά το γεγονός ότι οι δύο μοναχοί δεν έχουν ακόμη κληθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια ένδειξη ότι κάνουν σωστή δουλειά και δείχνει, όπως είπε, ότι υπάρχει σοβαρή διεργασία του ανακριτικού υλικού που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση.

Συμπλήρωσε πως, «όσο πιο αθόρυβα τόσο πιο ποιοτικά εξελλισσεται η δουλειά σε επίπεδο ανακριτικού έργου».

Ο ίδιος, υποψιάζεται, όπως ανέφερε, πως οι μοναχοί θα κληθούν αμέσως μετά το Πάσχα.

Ερωτηθείς κάθε πόσο συνεδριάζει η ανακριτική ομάδα απάντησε πως συνέρχεται καθημερινά και νυχθιμερώς για να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του τεως Αρχηγού της Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη, ότι οι δύο μοναχοί μίλησαν τρεις φορές με τον Αρχιεπίσκοπο ζητώντας συγχώρεση και αν θα κληθεί ο ίδιος για κατάθεση, ανέφερε ότι, «αν προκύπτει λόγος να είστε σίγουροι ότι ο Μακαριώτατος είναι πρόθυμος για οτιδήποτε να βοηθήσει τη διαδικασία. Άλλωστε είναι στις υψηλές ευαισθησίες του».