Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασδ

Μετά από αρκετή συζητήση για την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών και αφού έπεσαν στο τραπέζι πάρα πολλά θέματα, η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο με εκπροσώπους κομμάτων και υπηρεσιακούς του ΥΠΟΙΚ, δήλωσε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Μάκης Κεραυνός.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό, είναι η μεταφορά του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στόχος της κυβέρνησης να σταματήσει τις πολλαπλές συντάξεις, οι οποίες ενοχλούν την κοινωνία. Ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι εάν σταματήσουν οι πολλαπλές συντάξεις θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος όπου όταν υπηρετεί κάποιος κάπου, την ώρα που φεύγει να παίρνει ένα συγκεκριμένο ποσό με την ονομασία «φιλοδώρημα».

Όσον αφορά τις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση για τό ότι αυτό «φιλοδώρημα» θα είναι «παχουλό», ο κ. Κεραυνός είπε πως οι περισσότερες επικρίσεις για το ζήτημα του «φιλοδωρήματος» δεν αληθεύουν. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν γίνει για την κοστολόγηση της νέας πρότασης.

Πάμε καλά για μείωση του χρέους
Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ακόμα στην μείωση του χρέους λέγοντας πως «πάει με ένα πολύ καλό ρυθμό και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι ώστε μέχρι το 2026 να έχει φτάσει το 60% που είναι και ο στόχος μας. Με τα δεδομένα των τελευταίων τριών μηνών του 2024 φαίνεται ότι είμαστε πολύ κοντά στον στόχο και ίσως θα μπορέσουμε να καταφέρουμε χώρις ιδιαίτερες δυσκολίες.»