Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μάκης Κεραυνός
Φωτογραφία: Mattpress

Την υποστήριξη του στο θεσμό της ΑΤΑ εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σχολιάζοντας αντίδραση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ σε σχέση με δηλώσεις του, όσον αφορά το θέμα της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας.

Σε γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «οι συγκεκριμένες συντεχνίες, οι οποίες εξέφρασαν την αντίθεση τους στο νόημα των δηλώσεων μου, θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά, καθώς σε εκδήλωση των συντεχνιών με αντικείμενο το θεσμό της ΑΤΑ, πριν την υπουργοποιησή μου, όπου μου έκαναν την τιμή να είμαι ο κύριος ομιλητής οι θέσεις και οι απόψεις που παρέθεσα στην ομιλία μου ήταν ξεκάθαρες υπέρ του θεσμού της ΑΤΑ».

Παράλληλα, ο κ. Κεραυνός τονίζει «με κατηγορηματικό τρόπο» ότι, ως Υπουργός Οικονομικών δεν ταυτίζεται με καμία πλευρά, όπως αναφέρει, «στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την εφαρμογή και λειτουργία του θεσμού, πάρα μόνον με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού τα οποία κατοχυρώνονται μόνο μέσα στα πλαίσια μιας υγιούς και ανταγωνιστικής οικονομίας».

Ως Υπουργός Οικονομικών έχω την ευθύνη για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας και της υγιούς κατάστασης της οικονομίας, όπως υπογραμμίζει, «και έχοντας υπόψη τους βασικούς δείκτες της κυπριακής οικονομίας, πρόθεση μου είναι η ενθάρρυνση των κοινωνικών εταίρων, των οποίων εκτιμώ πλήρως την αποστολή και τις προθέσεις για διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, ώστε μεταξύ άλλων παραμέτρων να σταθμίζεται η παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, καθώς και η αναγκαιότητα της συνεχούς βελτίωσης της ισοκατανομής του εισοδήματος».