Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ποδηλατω

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyrus διοργανώνει την μονοήμερη κοινωνική δράση με τίτλο «Ποδηλατώ για τον τόπο μου». Στη δράση αυτή θα λάβουν μέρος φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου, διαφόρων εθνικοτήτων, κάτοικοι του δικοινοτικού χωριού Πύλας, κάτοικοι των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, καθώς επίσης και οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να συμβάλει στην εν λόγω δράση.

Η εκστρατεία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 14 Απριλίου στις 10:30. Σημείο εκκίνησης θα αποτελέσει το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, με τους συμμετέχοντες να ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία με τα ποδήλατά τους, η οποία θα περνά μέσα από το δικοινοτικό χωριό της Πύλας και θα καταλήγει στην παραλία του ΚΟΤ. Στο σημείο τερματισμού, στην παραλία του ΚΟΤ, οι εθελοντές θα συμβάλουν σε μια εκστρατεία καθαριότητας, κατά την οποία θα απομακρύνουν θαλάσσια απορρίματα και σκουπίδια από την παραλία.

Μέσω αυτής της δράσης, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus θα μεταφέρει τρία σημαντικά μηνύματα. Αρχικά, στόχος της εκστρατείας καθαρισμού της παραλίας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα και να συμβάλει στο κτίσιμο περιβαλλοντικής συνείδησης για τον τόπο μας. Επίσης, δεύτερο μέλημά μας είναι να αναδείξουμε τη σημαντικότητα του αθλητισμού για την υγεία μας και την ανάγκη να τον εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Ως εκ τούτου, η χρήση των ποδηλάτων στη ζωή μας μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη εφόσον το ποδήλατο είναι οικολογικό μέσο.

Τέλος, ως Πανεπιστήμιο που έχει έδρα ένα δικοινοτικό χωριό, την Πύλα, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι βρίσκονται καθημερινά σε επαφή, αποδέχονται την κουλτούρα και τις συνήθειες και ζουν αρμονικά, στοχεύουμε η πορεία της διαδρομής εντός του εν λόγω χωριού, να μεταφέρει μηνύματα αρμονικής συνύπαρξης και ειρήνης.

Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου

Σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας, τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας και το Kimon Diving Academy.