Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πουρνάρα

Επεισόδια προκλήθηκαν χθες το βράδυ στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Όλα άρχισαν λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, όταν δύο ομάδες ανηλίκων, από τη Σομαλία και τη Συρία, ήρθαν σε λεκτική διαμάχη για ασήμαντο λόγο. Ακολούθως επενέβησαν μεγαλύτερα σε ηλικία πρόσωπα και η αντιπαράθεση οδήγησε σε σωματική σύγκρουση, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φιλοξενίας.

Στο Κέντρο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για καταστολή του επεισοδίου, με τα πνεύματα να κατευνάζουν.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις δέκα το βράδυ, ο καβγάς μεταξύ των ίδιων προσώπων αναζωπυρώθηκε, ωστόσο η έγκαιρη παρέμβαση των μελών της Δύναμης απέτρεψε τα χειρότερα.

Οι αριθμοί

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από αρμόδια πηγή, αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα φιλοξενούνται γύρω στα χίλια διακόσια πρόσωπα, με το ενενήντα τοις εκατόν από αυτά να είναι υπήκοοι της Συρίας, ενώ το υπόλοιπο 10% να είναι υπήκοοι διάφορων άλλων χωρών. Στην εξίσωση μπαίνουν και οι τελευταίες μαζικές ροές δια θαλάσσης, με το Πουρνάρα να δέχεται περίπου 200 Σύρους την εβδομάδα.

[=π-ο

Η ίδια πηγή ανέφερε στον ΑΝΤ1, ότι από την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξαν τρεις καινούργιες ζώνες 986 θέσεων, για αναχαίτιση του υπερπληθυσμού εντός του χώρου. Ενώ σήμερα η Διαχειρίστρια Εταιρεία είχε συνάντηση με την Υπηρεσία Ασύλου για συζήτηση της πολιτικής απόφασης για μεταφορά αιτητών ασύλου από το Πουρνάρα στην Κοφίνου, όπου εκεί θα τους προσφέρεται στέγαση και σίτιση για τουλάχιστον εννέα μήνες.