Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός αγοριού ηλικίας 15 ετών για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ενός επισκόπου και ενός κληρικού μέσα σε μία εκκλησία στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση.

Ο ύποπτος έλαβε τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο χέρι και οδηγήθηκε σε μια ασφαλή τοποθεσία, καθώς η επίθεση έχει προκαλέσει την οργή των πιστών, δήλωσε ο Άντριου Χόλαντ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν την επίθεση με μαχαίρι σήμερα, σε έναν ασσυριακό ναό του Σίδνεϊ, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα», δήλωσε ο Χόλαντ. Ο ιερέας της ενορίας τραυματίστηκε στην επίθεση χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, όπως επίσης και άλλοι τρεις άνθρωποι.
Bishop stabbed during live streamed sermon in Sydney church
 

Βίντεο από τη μεταφορά του σε ασθενοφόρο μετά την επίθεση

Ποιός είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε

Ο ιερέας που μαχαιρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δυτικό Σίδνεϊ, ονομάζεται Mari Emmanuel και έχει μεγάλο ποίμνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 οπαδούς να τον ακολουθούν στο Facebook.

Απέκτησε φήμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν χαρακτήρισε το lockdown στο Σίδνεϊ ως «μαζική δουλεία» και υποστήριξε ότι τα εμβόλια είναι μάταια, επειδή η «κανονική» ζωή θα ενισχύσει την ανοσία.

Πρόσφατα είχε ταξιδέψει και στη Λωρίδα της Γάζας για να συμπαρασταθεί στους Παλαιστίνιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ