Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος φαίνεται να οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Πύλας, στην επαρχία Λάρνακας, προκαλώντας ζημιές στον χώρο υποδοχής.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σπύρος Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε έκρηξη σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Πύλας. Η έκρηξη σημειώθηκε στην κύρια είσοδο του ξενοδοχείου και προκάλεσε ζημιές στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου, ενώ δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός αφού το κτίριο βρισκόταν υπό ανακαίνιση».

Ο κ. Χρυσοστόμου πρόσθεσε ότι «η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και το πρωί επισκέφθηκε τον χώρο κλιμάκιο πυροτεχνουργών της δύναμης. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος».

Ανέφερε ακόμα ότι οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να εξετάσουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται στη περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν το πρόσωπα ή τα πρόσωπα που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Αναμένεται ακόμα να ληφθούν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου για να διερευνηθεί κατά πόσον είχαν οποιεσδήποτε διαφορές με οποιονδήποτε ή εάν υποψιάζονται οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να προέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Το ΤΑΕ Λάρνακας και ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης συνεχίζουν τις εξετάσεις.