Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε αναμονή για ολοκλήρωση των ερευνών σε σχέση με το σκάνδαλα που διαδραματίστηκαν στις 5 Μαρτίου στη Μονή Οσίου Αββακούμ και στη συνέχεια στη Μητρόπολη Ταμασού στο Επισκοπειό βρίσκεται η κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ότι «υπάρχουν σε εξέλιξη έρευνες τις οποίες διεξάγει και η Αστυνομία». Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες, να καταλήξουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει μία εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι κύκλοι της κυβέρνησης καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε με τις αστυνομικές έρευνες να απαλλαγεί από τυχόν αδικήματα εάν προκύψουν ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό απορρίπτεται κατηγορηματικά. Αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, καλούμε αυτόν που έχει αυτά τα στοιχεία να τα δώσει στις αρμόδιες Αρχές. Ως κυβέρνηση δεν πρόκειται και ούτε υπάρχει αυτή η πρόθεση να εμπλακούμε σε οποιαδήποτε έρευνα η οποία βρίσκεται εν εξελίξει. Εμείς αυτό που επιθυμούμε για να ολοκληρωθούν οι έρευνες δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και βάσει αυτών των αποτελεσμάτων να υπάρξουν  τοποθετήσεις από πλευράς κυβέρνησης».

Ερωτηθείς, ανάμεσα σε άλλα, κατά πόσον το αστεροσκοπείο που υπάρχει στη Μητρόπολη Ταμασού όταν ξεκίνησε να ανεγείρεται, είχε εξασφαλισμένες όλες τις άδειες που προβλέπει ο νόμος, ενώ ερωτηθείς αν όσα κτίσματα έχουν ανεγερθεί στη Μονή Αββακούμ είχαν εξασφαλισμένες τις άδειες που προβλέπονται, και αν ισχύει το ίδιο για τη Μονή του Αγίου Γεωργίου των Σπηλαίων και για τη Μονή Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι τα ερωτήματα  αφορούν κυρίως το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Πρόσθεσε ότι ο νόμιμος τρόπος αδειοδότησης του οποιουδήποτε υποστατικού στη χώρα μας προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, είτε την Πολεοδομίας και Οικήσεως είτε την περί Οδών και Οικοδομών Νομοθεσία.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να αποταθεί στις αρμόδιες Αρχές για ενημέρωση.