Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ. Το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον των ανακριτών από πολίτες ότι έδιναν ποσά από 500 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ στη Μονή Αββακούμ για να δουν θεραπεία πάσχοντες συγγενείς τους. 

όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» πολίτες κατήγγειλαν ότι από τη Μονή τους ζητούσαν να καταβάλουν €500 για να τους αγιογραφηθεί εικόνα του Οσίου Αββακούμ. Ταυτόχρονα, τους ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ότι αν έδιδαν €1.000 ευρώ, τότε θα ήταν μεγαλύτερες οι πιθανότητες να δει θεραπεία ο πάσχων.

Οι πληροφορίες, υπήρχαν από την αρχή από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τους ανακριτές να διερευνούν πλήρως τις καταθέσεις καθώς και τις αναφορές για τα ποσά που έδιναν οι πολίτες.

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών ενώ πλέον επεκτείνονται σε τέσσερις άξονες:

-Οι καταγγελίες των αρχιμανδριτών κατά του Μητροπολίτη για όσα έγιναν το βράδυ της 5ης Μαρτίου, και την παρουσία κουκουλοφόρων. Σε αυτό το κεφάλαιο οι δύο ποινικοί ανακριτές διερευνούν την παρουσία αστυνομικών εκτός καθήκοντος .

-Oι καταγγελίες του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα κατά των δύο αρχιμανδριτών της Μονής του Οσίου Αββακούμ για οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο.

-Η αυτεπάγγελτη έρευνα για το ξυλοδαρμό γυναίκας από μοναχό, όπως καταγράφηκε σε βίντεο που είδε το φώς της δημοσιότητας. Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα κατέθεσε πως δεν έχει παράπονο από κανένα.

-Η καταγγελία νεαρού για σεξουαλική παρενόχληση του από τον Ηγούμενο.

Τα μεγάλα χρηματικά ποσά και οι πληροφορίες για ακίνητη περιουσία έχουν βάλει στην εξίσωση και άλλες υπηρεσίες του Κράτους, οι οποίες και κλήθηκαν να διερευνήσουν διάφορες ξεχωριστές πτυχές της υπόθεσης. Ενώ μέσα από σχετικά διατάγματα οι ανακριτικές ομάδες ψάχνουν τη διαδρομή των χρημάτων αλλά και πιθανά ακίνητα που είχαν στην κατοχή τους οι δύο μοναχοί σε Κύπρο και εξωτερικό.