Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Εντείνονται μέρα με τη μέρα οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ανακριτές της υπόθεσης που εξετάζουν τυχόν οικονομικής φύσεως αδικήματα από τους μοναχούς, απευθύνθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προκειμένου διάταγμα αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών των δύο αρχιμανδριτών το οποίο εξεδώθει.

Το διάταγμα αφορά στους τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν σε τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο, στο Τμήμα Κτηματολογίου για να διαπιστωθεί κατά πόσο διαθέτουν ακίνητη περιουσία στο όνομά τους, στο Τμήμα Φορολογίας ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο κατέβαλλαν φόρους στο κράτος και στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για να εξεταστεί κατά πόσο καταβάλλονταν ποσά ως ασφάλιση.

Τα στοιχεία που ζητήθηκαν αναμένεται ότι θα δοθούν τις επόμενες ημέρες ώστε να ερευνηθούν όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ότι εκτός από τις 807 χιλιάδες που εντοπίστηκαν εντός του χρηματοκιβωτίου της Μονής, υπήρχαν κι άλλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις από πρόσωπα τα οποία έδωσαν χρήματα στην Μονή ώστε να φανεί κατά πόσο τα ποσά αυτά είχαν δοθεί νόμιμα ή υπήρξε δόλος.

Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο δημοσίευμα, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος φαίνεται ότι θα ανέβαινε στην ιεραρχία της Εκκλησίας. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από την ταχεία ανέλιξή του στην ιεραρχία της Εκκλησίας καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος είχε διοριστεί από τον Μητροπολίτη Ταμασσού Ησαΐα, προσωπικός του γραμματέας για χρονική περίοδο τριών μηνών, ενώ είχε προοπτικές ανέλιξης να φτάσει ακόμα πιο ψηλά δηλαδή να φτάσει μέχρι τη θέση του Μητροπολίτη. Αυτό προκύπτει και από το ότι ο Μητροπολίτης Ταμασσού τον προόριζε για βοηθό Επίσκοπο κατί το οποίο θα του άνοιγε τον δρόμο για μία θέση στην Ιερά Σύνοδο. Από εκεί και πέρα το πότε θα γινόταν αυτό εξηγείται από τις ηλικίες των συνοδικών χωρίς βεβαίως να προεξοφλείται ποιος φεύγει πρώτος και ποιος ακολουθεί.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος δύναται να ανανεωθεί όχι μόνο όταν αποβιώσει κάποιο μέλος της αλλά ακόμη και όταν αποσυρθεί κάποιο μέλος της λόγω ηλικίας. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά έπεσαν στο κενό εν όψει και του σκανδάλου που προέκυψε.