Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Ο Richard Beauvais, από την παράκτια πόλη Sechelt της Βρετανικής Κολομβίας, μεγάλωσε όλη του τη ζωή πιστεύοντας ότι ήταν ιθαγενής. Όμως το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε ότι είχε ένα μείγμα ουκρανικής, εβραϊκής και πολωνικής καταγωγής.

Περίπου την ίδια εποχή και σχεδόν 2.400 χιλιόμετρα μακριά, η αδελφή του Eddy Ambrose από το Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα, η οποία μεγάλωσε σε ουκρανική οικογένεια, έκανε επίσης ένα τεστ DNA και ανακάλυψε ότι δεν είχε συγγένεια με τον Έντι.

Αντίθετα, ο Beauvais ήταν ο βιολογικός της αδελφός.

«Έγινε ένα λάθος, το οποίο τους επηρέασε όλους»

Αυτό οδήγησε σε μια αποκάλυψη που άλλαξε τα πάντα. Ο Richard Beauvais και ο Eddy Ambrose γεννήθηκαν την ίδια ημέρα στο ίδιο νοσοκομείο της μικρής πόλης Arborg της Μανιτόμπα το 1955, αλλά ανταλλάχθηκαν στο μαιευτήριο και τους πήραν στο σπίτι οι βιολογικοί γονείς του άλλου.

«Θέλω σήμερα να ζητήσω μια συγγνώμη…»

Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, ο Beauvais και ο Ambrose έλαβαν μια επίσημη συγγνώμη αυτοπροσώπως από τον κυβερνήτη της Μανιτόμπα.

«Θέλω σήμερα να ζητήσω μια συγγνώμη που έχει περάσει πολύς καιρός, για ενέργειες που έβλαψαν δύο παιδιά, δύο ομάδες γονέων και δύο οικογένειες πολλών γενεών», είπε ο κυβερνήτης στη Νομοθετική Συνέλευση της Μανιτόμπα.

Στα πρώτα τους χρόνια, οι δυο τους είχαν ζήσει εντελώς διαφορετικές ζωές, είπε στο BBC ο δικηγόρος τους Bill Gange καθώς ο Beauvais μεγάλωσε με έναν αυτόχθονο λαό στον Καναδά ενώ ο Ambrose μεγάλωσε σε μια φάρμα στην αγροτική Μανιτόμπα, «με μια πολύ στοργική και πολύ υποστηρικτική ουκρανικής καταγωγής οικογένεια».

«Είναι μια σημαντική αναγνώριση»

Η συγγνώμη είναι μια σημαντική παραδοχή «ότι έγινε ένα λάθος, το οποίο τους επηρέασε όλους», δήλωσε ο Gange, αναφερόμενος τόσο στον Beauvais όσο και στον Ambrose, καθώς και στις οικογένειές τους.

«[Είναι] ο πρωθυπουργός… που λέει δυνατά και κατάμουτρα, ‘αυτό δεν έπρεπε να σας είχε συμβεί’, και νομίζω ότι αυτό είναι μια σημαντική αναγνώριση» προσθέτει ο ίδιος.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν οι άνδρες θα λάβουν οικονομική αποζημίωση, αν και ο Gange δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει γι’ αυτό.

Ο Ambrose έχει συνδεθεί με τους βιολογικούς συγγενείς του και έχει γίνει μέλος της ομοσπονδίας Manitoba Métis. Την ίδια ώρα, και ο Beauvais σχεδιάζει να συνδεθεί με τη βιολογική του οικογένεια ενώ οι δύο ενήλικες κόρες έχουν κάνει τατουάζ το όνομα «Ambrose», το επίθετο που θα φέρει ο πατέρας τους.

Πηγή: in.gr