Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπουργειο παιδειας

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εργάζεται εντατικά τόσο για την οριστική ρύθμιση του εργασιακού ζητήματος όσο και για την παιδαγωγική αναδόμηση των προγραμμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με την σημερινή απεργία των εργοδοτουμένων στα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου. Σημειώνει ακόμη ότι «η λήψη των όποιων απεργιακών μέτρων σε αυτή την χρονική περίοδο είναι άκαιρη και βεβιασμένη».

Όπως αναφέρεται, σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους των συντεχνιών των εργοδοτουμένων, δόθηκε προσχέδιο για τη νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος εργασίας των εργοδοτουμένων στα προγράμματα αυτά, επί του οποίου αναμένονται οι θέσεις των συντεχνιών.

Παράλληλα, προστίθεται ότι το ΥΠΑΝ ενημέρωσε ότι η πρόταση για την παιδαγωγική αναδόμηση των προγραμμάτων θα τους κοινοποιηθεί σύντομα.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για μια ισορροπημένη και παιδαγωγικά ορθή πρόταση βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης.

Μια προσπάθεια, που όπως αναφέρεται, θέτει στο επίκεντρο και τους μαθητές αλλά παράλληλα θα λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν το χρόνιο ζήτημα της εργοδότησης στα προγράμματα του Υπουργείου.

«Ως εκ τούτου, η λήψη των όποιων απεργιακών μέτρων σε αυτή την χρονική περίοδο είναι άκαιρη και βεβιασμένη», αναφέρεται και σημειώνεται ότι «η προσήλωσή του ΥΠΑΝ και της Κυβέρνησης στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων παραμένει αμείωτη με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το χρόνιο αίτημα όλων για κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών έχει ήδη επιτευχθεί, και η μελλοντική δομή και το περιεχόμενο των προγραμμάτων θεωρούνται για το ΥΠΑΝ ιδιαίτερα σημαντικά.