Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν με πυραύλους την Οδησσό.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ρωσικοί εναέριοι βομβαρδισμοί έπληξαν κτήρια κατοικιών και αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 46 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και διασώστες.

Εξαντλημένοι υπάλληλοι της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης καλυμμένοι με αίμα και χώμα έσβησαν τις φλόγες και περιέθαλψαν τραυματισμένους συναδέλφους τους μετά τα πλήγματα, σύμφωνα με εικόνες που δημοσίευσαν οι αρχές.

«Ο ρωσικός τρόμος στην Οδησσό είναι ένδειξη αδυναμίας του εχθρού, ο οποίος πολεμά τους Ουκρανούς αμάχους σε μια εποχή που δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων στο έδαφός του», δήλωσε ο Άντριι Γιέρμακ, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Κίεβο.

Ο Γιέρμακ αναφερόταν σε μια σειρά θανατηφόρων ουκρανικών επιδρομών σε ρωσικό έδαφος και σε αρκετές απόπειρες πολιτοφυλακών υπέρ του Κιέβου να αποκτήσουν έλεγχο εντός των ρωσικών συνοριακών περιοχών αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο για τα πλήγματα από τη Ρωσία, οι δυνάμεις της οποίας στοχεύουν συνήθως την περιοχή με drones και πυραύλους.

Τα πλήγματα σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, η οποία διεξάγει επίσης τις εκλογές σε αρκετές κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, εξοργίζοντας το Κίεβο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκαν πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό, όταν η Ρωσία δήλωσε ότι στόχευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι της πόλης.