Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγτφ

Μετωπική επίθεση σε ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, με αφορμή την άρνηση των τριών κομμάτων να εγγραφεί θέμα στην επιτροπή Εσωτερικών, για την οικονομική εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης.

Όσοι πραγματικά σέβονται τα θρησκευτικά αισθήματα του κόσμου οφείλουν πρώτοι να αντιπαρατεθούν με τις πρακτικές οικονομικής εκμετάλλευσης αυτών των αισθημάτων, τονίζει σε ανακοίνωση της η Εζεκία Παπαϊωάννου.

ΑΚΕΛ

«Την ώρα που η κυπριακή κοινωνία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ, ορισμένες δυνάμεις αρνούνται να συζητηθούν αυτές οι ανήθικες και παράνομες πρακτικές. Αρνούνται ότι η Πολιτεία έχει ευθύνη να εμποδίσει όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και να εξαρθρώσει τα κυκλώματα τσαρλατανισμού που εκμεταλλεύονται την θρησκευτική πίστη για να βγάλουν χρήματα.»

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ

«Η συζήτηση στόχο είχε να προστατεύσεις και την ίδια την εκκλησία από τέτοιες συμπεριφορές , για εμάς είναι ακατανόητο γιατί τα κόμματα δεν δέχονται να κάνουμε αυτή την συζήτηση»

Το ΑΚΕΛ εφαρμόζει τη συνήθη πρακτική της εργαλειοποίησης και της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης ακόμη ενός ζητήματος, απαντά ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

ΔΗΣΥ

«Θα πρέπει να γνωρίζουν στο ΑΚΕΛ ότι ήδη υπάρχει νομοσχέδιο στη Βουλή για ρύθμιση και έλεγχο των εράνων, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας και για να διασφαλιστεί ότι οι εισφορές εξυπηρετούν αποκλειστικά τον σκοπό για τον οποίο αυτός διενεργείται. Αυτό είναι που πρέπει άμεσα να συζητηθεί και όχι να εγείρουμε ζητήματα για να εξυπηρετούνται επικοινωνιακές ή πολιτικές σκοπιμότητες».

Μπορεί η συζήτηση  για την εκμετάλλευσης της πίστης, να μπλοκαρίστηκε, ωστόσο οι χειρισμοί της αστυνομίας στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακουμ θα συζητηθούν στην επιτροπή νομικών.

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ

«διαφώνησε το ΕΛΑΜ προφανώς για μην δώσει εξηγήσεις ο κύριος Χρίστου γιατί ήταν εκεί+ χωρίς να υιοθετούμε οτιδήποτε και χωρίς να κάνουμε τον δικαστή επειδή λέχθηκε ότι ήταν παρόντας εκεί μέλη της αστυνομίας για αυτό και εγγράψαμε το θέμα+ για να έχει νόημα πρέπει να συζητηθεί σύντομα»

Σύντομη και ενδελεχή διερεύνηση ζητά η ΕΔΕΚ.

ΕΔΕΚ

«Όλα αυτά που έχουν κυκλοφορήσει ως ντοκουμέντα που πιθανόν να αποτελούν ποινικά αδικήματα, όπως η δράση κουκουλοφόρων, τα οχήματα με καλυμμένες πινακίδες, η παράνομη κράτηση μοναχών, η καταμέτρηση τεραστίου ποσού από μη θεσμικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του ΕΛΑΜ πρέπει να διερευνηθούν σύντομα και ενδελεχώς.»

Αμφιβολίες κατά πόσον έχουν κατασχεθεί οι 800 000 ευρώ που εντοπιστήκαν στην Μονή Οσίοου Αββακούμ από την αστυνομίας εξέφρασε η βουλευτήρια  του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, παρά της διαβεβαιώσεις που έλαβε χθες όπως τόνισε  σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, από τον  ο υπαρχηγός Δημήτρης Δημητρίου.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου – Βουλεύτρια ΑΚΕΛ

«Τα μετρητά φαίνεται πως δεν έχουν κατασχεθεί+ φαίνεται πως στην Κύπρο θεωρούμε κάποιοι πως είναι υπεράνω του νόμου»

Σε επικοινωνία πάντως που είχαμε με την αστυνομία μας διαβεβαίωσαν  πως τα χρήματα  έχουν όντως κατασχεθεί και είναι πλέον στην κατοχή της Αστυνομίας.