Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Καταθέσεις και δεκάδες έγγραφα στο μικροσκόπιο των ανακριτών που διερευνούν τις δύο υποθέσεις αναφορικά με τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Τα τελευταία 24ώρα, 14 πρόσωπα έχουν δώσει καταθέσεις και παρέδωσαν έγγραφα και σημειώσεις για όσα γνωρίζουν ή περιέπεσαν στην αντίληψη τους για τις δύο διαφορετικές υποθέσεις που διερευνώνται από την Αστυνομία και αφορούν από τη μια οικονομικές ατασθαλίες και παραπτώματα ηθικής από μοναχούς, και από την άλλη απειλές, απαγωγή και βιοπραγία σε βάρος μοναχών

Αύριο αναμένεται στο αρχηγείο αστυνομίας να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για αξιολόγηση της πορείας των ερευνών, αφού έχει ήδη περάσει μια εβδομάδα από την αποκάλυψη του «ιερού» σκανδάλου.

Την ίδια ώρα τα βίντεο και οι οπτικογραφημένες συνομιλίες από το κλειστό κύκλωμα της Μονής Οσίου Αββακούμ, διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σε οπιτικογραφημένη συνομιλία, φαίνονται μοναχοί να υποψιάζονται την έφοδο στη Μονή και να αναζητούν τρόπους και χώρο για να κρύψουν το χρηματοκιβώτιο. Με τις πληροφορίες να θέλουν το συγκεκριμένο διάλογο να έχει παραδοθεί στην Ιερά Σύνοδο και την Αστυνομία

Παρέμβαση Φόρου Εισοδήματος

Τα τεράστιά χρηματικά ποσά που φαίνεται να υπήρχαν και να άλλαζαν χέρια στη Μονή του Οσίου Αββακούμ, μπαίνουν και υπό το μικροσκόπιο του φόρου εισοδήματος ο οποίος αρχίζει τις δικές του έρευνες και εξετάσεις.

«Ο γενικός  διευθυντής  σήμερα είχε αναφέρει ότι το τμήμα φορολογίας θα προχωρήσει σε ελέγχους. Ούτος και αλλιώς το τμήμα φορολογίας παρακολουθεί την επικαιρότητα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο και εκεί και όπου κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει αξιολογώντας τις διάφορες πληροφορίες και στοιχεία που λαμβάνει παρεμβαίνει και από μόνο του.Υπάρχουν μοναστήρια τα οποία έχουν αρκετά έσοδα από την πώληση διαφόρων ειδών», σημείωσε η Λειτουργός του Τμήματος Φορολογίας, Ειρήνη Ιωάννου.

Θα ζητηθούν μπλοκ αποδείξεων και στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις εισφορές και δωρεές των πιστών, αλλά και τη διενέργεια εράνων, ώστε να μελετηθούν σε βάθος και να διαπιστωθεί η πηγή προέλευσης των χρημάτων που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο που παρελήφθη από τη Μονή

Πονοκέφαλος τα βίντεο

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που από την πρώτη στιγμή βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν πονοκέφαλο στις αρμόδιες υπηρεσίες και σε κάποιες των περιπτώσεων χρειάστηκε η παρέμβαση της επιτρόπου προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Το υλικό το οποίο απεικονίζει πολίτες τρίτους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση δεν έχουν άμεση σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση θα πρέπει να αποφεύγεται η δημοσίευση των προσώπων αυτών των πιστών. Όταν είναι εμπλεκόμενοι αυτό είναι στα πλαίσια της διερεύνησης θα πρέπει να δούμε εκεί σε μία εξισορρόπηση τι υπερισχύει», τόνισε η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου.

Το μεσημέρι αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Πολίτης νέο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ, στο οποίο διακρίνονται δύο μοναχοί να βάζουν στο κουτί με το θαυματουργό σταυρό, μύρο που είχαν ετοιμάσει. Με τους δικηγόρους των δύο μοναχών να δηλώνουν πως αποτελεί σκηνοθεσία και προϊόν επεξεργασίας

«Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο «σκηνοθέτης» αυτής της βιντεοταινίας, προκειμένου να την καταστήσει επιβαρυντική και ενοχοποιητική για τους παραπάνω κληρικούς, εμφανίζει έναν εξ αυτών να δίνει εντολή στον άλλον με τη φράση «βάλε μύρο» που ακούγεται. Ως εάν αυτός που την έδωσε ήθελε να ακουστεί αυτή η εντολή, πέραν από τον λήπτη της, και από τρίτα πρόσωπα, τους θεατές της βιντεοταινίας. Ουδείς λόγος υπήρχε, εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο, να δοθεί τέτοια εντολή. Η σκηνοθεσία είναι κραυγαλέα. Αναμένεται ενδεχομένως η δημοσίευση και άλλων τέτοιων «σκηνοθετημένων» βιντεοταινιών, η χάλκευση και διαρροή των οποίων συνιστά ποινικό αδίκημα», σημειώνουν οι δικηγόροι των μοναχών.

Το βίντεο αναμένεται να εξεταστεί από τους ειδικούς της Αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί η γνησιότητα του αναλόγως