Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.

Το Συνοδικό Δικαστήριο δεδομένου ότι προέκυψαν νέα στοιχεία αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την ανακριτική επιτροπή της ιεράς συνόδου τη διεξαγωγή περεταίρω ανακρίσεις σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κύπρου.

Σημειώθηκε επίσης ότι μόνο οι ανακοινώσεις του Συνοδικού Δικαστηρίου αποτελούν ενημέρωση για την υπόθεση.

Δείτε το ανακοινωθέν:

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 το Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο μετά την παραπομπή σε αυτό υπό της Ιεράς Συνόδου, των καταγγελιών του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα κατά των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Δεδομένου ότι μετά την απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου προέκυψαν νέα στοιχεία, το Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, τη διεξαγωγή περεταίρω ανακρίσεων, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2023, το Συνοδικό Δικαστήριο από πενταμελές, έγινε εξαμελές.

Ως εκ τούτου το Συνοδικό Δικαστήριο συνεχίζει της εργασίες του και δηλώνει ότι μόνον οι δικές μας ανακοινώσεις αποτελούν την αυθεντική ενημέρωση της κανονικής διαδικασίας.

Παράλληλη προετοιμασία και στην αστυνομία με δύο ομάδες 

Σημειώνεται πως για το σκάνδαλο στην Μονή Οσίου Αββακούμ εργάζονται και δύο ανακριτικές ομάδες στην αστυνομία. Σήμερα αναμένεται ότι οι ομάδες αυτές θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη ώστε να γίνει αξιολόγηση των όσων έχουν ενώπιον τους, και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Έρευνα για της διακίνηση μεγάλων ποσών χρημάτων στη Μονή Οσίου Αββακούμ διενεργείται και από το Τμήμα Φορολογίας.