Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις με drone και βόμβες στην περιοχές Σούμι και Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την πόλη Μίρνοχραντ στην περιοχή Ντονέτσκ, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Βάντιμ Φιλάσκιν, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση στο Σούμι ανέφερε ότι ρωσικό drone χτύπησε κτίριο διαμερισμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα πτώμα ανασύρθηκε από τα χαλάσματα στο Σούμι ενώ μέλη των σωστικών συνεργείων συνέχιζαν να επιχειρούν στο σημείο, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω Telegram. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί ίσως βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Η διοίκηση ανέφερε ότι 30 διαμερίσματα σε πενταώροφη πολυκατοικία υπέστησαν ζημιές, με 15 εξ αυτών να έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή.

Αργά χθες, ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κρίβι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δύο πολυκατοικίες. Ο αριθμός των νεκρών εκεί αυξήθηκε σήμερα σε 5 ανθρώπους, δήλωσαν οι τοπικές Αρχές, ενώ τουλάχιστον 50 ακόμα τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη, επαίνεσε τις ομάδες διάσωσης μέσω Telegram και δεσμεύθηκε ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει.

Ρώσοι αξιωματούχοι σε περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία δήλωσαν σήμερα ότι το Κίεβο είχε εξαπολύσει σαρωτική επίθεση με drone για δεύτερη συνεχή νύχτα, θέτοντας ως στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ