Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεοδωρος Κυριακου

Πρέπει να γίνει κρατική νομοθεσία που να απαγορεύει την εκμετάλλευση των πιστών προς τον πλουτισμό κάποιων είπε ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, στον απόηχο των αποκαλύψεων σχετικά με τα σκάνδαλα στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με το θέμα του μύρου και με το θέμα των χρημάτων, τονίζει ο κ. Κυριακού συμπληρώνοντας πως το Συνοδικό Δικαστήριο πρέπει να ολοκληρώσει με τη διαδικασία όσο πιο σύντομα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την έναρξη των νηστειών για το Πάσχα για να μην σκανδαλίζονται οι πιστοί τέτοιες άγιες μέρες. 

«Ο ισχυρισμός τους ήταν ότι ο σταυρός του Αγίου Πορφυρίου ανάβλυζε μύρο. Ο σταυρός τώρα έχει στεγνώσει από το πολύ μύρο που δέχτηκε. Αν μυρόβλυζε ο σταυρός θα εξακολουθούσε να μυροβλύζει ως τώρα. Έβαζαν μύρο και το παρουσίαζαν ως θαύμα».

Όπως αναφέρει ο Θεολόγος, υπάρχουν αρκετοί πιστοί που έδωσαν από 1000 ευρώ για σκοπούς ανοικοδόμησης του Μοναστηριού και βλέποντας ότι τα χρήματα δεν πήγαν για αυτούς τους σκοπούς τα θέλουν πίσω.

«Η Μονή έβγαλε κάποτε ένα προϋπολογισμό όπου για να κτίσει το μοναστήρι έλεγε πως χρειάζονταν ενώ τώρα βρέθηκαν 800.000 ευρώ. Ζητούσαν και έπαιρναν παραπάνω λεφτά απ’ όσα χρειάζονταν», ανέφερε.

Ο κ. Κυριακού ενημέρωσε πως εάν οι μοναχοί απέκτησαν περιουσία μετά την κουρά τους πρέπει να διεκδικηθεί από το Μοναστήρι καθώς οι μοναχοί είναι ακτήμονες.