Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανακριτών της υποδιεύθυνσης διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος της αστυνομίας, σχετικά με την οικονομική πτυχή των σκανδάλων που εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα προκαλούν τριγμούς στις τάξεις της  εκκλησίας και σοκ στην κοινή γνώμη.

Οι ανακριτές μελετούν την πολυσέλιδη κατάθεση του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐα καθώς και τα δεκάδες έγγραφα που παρέλαβαν από το γραφείο του.

Παράλληλα και παρά την εικόνα που είχε δοθεί χθες, πως οι δύο μονάχοι που καταγγέλθηκαν είχαν περάσει χθες την πύλη του αρχηγείου αστυνομίας, τελικά αυτό φαίνεται πως δεν έγινε, με τον ένα να αποστέλλει κάποιες απαντήσεις μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και τον δεύτερο γραπτώς μέσω δικηγόρου.

Πληροφορίες θέλουν φίλη των δύο να πέρασε χθες την πύλη και να έδωσε κατάθεση για την υπόθεση.

Ο κατάλογος των καταθέσεων

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και οι καταγγελίες των δύο μοναχών που βρίσκονται σε αργία, για απαγωγή τους, παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, παράνομη κατακράτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, εξασφάλιση της υπογραφής τους υπό πίεση και απειλών επί εγγράφων, ώστε να τους ενοχοποιήσουν.

Πληροφορίες θέλουν τους ανακριτές να μεταβαίνουν στην μονή τις επόμενες ώρες για μελέτη κλειστών κυκλωμάτων τα οποία ίσως δώσουν απαντήσεις γύρω από τα όσα καταγγέλλουν ο δύο μοναχοί.

Παράλληλα στην υποδιεύθυνση διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος ετοιμάζουν λίστα προσώπων τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται ήδη 10 ονόματα.

Ενώ δεν αποκλείεται οι ανακριτές να δουν ξανά τον Μητροπολίτη Ησαΐα, ενώ ίσως ζητήσουν να παραλάβουν  και υπολογιστές στους οποίους πιθανόν να βρίσκονται  απαντήσεις για τα χρήματα που αναφέρονται στις καταγγελίες.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες στην νομική υπηρεσία στάλθηκε επιστολή από τους δικηγόρους των δύο μοναχών, με την οποία καταγγέλλουν την στάση του Μητροπολίτη Ταμασσού, ενώ αναφέρονται και σε  εν ενεργεία αστυνομικούς, που κατά τον ισχυρισμό τους, συμμετείχαν στα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της πέμπτης Μαρτίου, οπότε άρχισε να ξετυλίγεται και το κουβάρι των καταγγελιών.