Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάμερες τροχαίας

Την μείωση του προστίμου σε παράβαση της διάβασης πεζών, εξετάζουν οι αρμόδιοι, εάν το πρόστιμο πληρωθεί εντός τακτού χρονικού διαστήματος.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο αδίκημα, τιμωρείται ανάλογα με την περίπτωση με 85 ή με 300 ευρώ. 

«Έχουμε καταλήξει ότι γι' αυτό το αδίκημα, θα δοθεί η δυνατότητα στους παραβάτες, εάν πληρώσουν εντός τακτού χρονικού διαστήματος, από 300 ευρώ αυτό θα μειωθεί στα 150 ευρώ».  

Πρόκειται για διάστημα «της τάξης 15 ή 30 ημερών, αναλόγως τι θα αποφασίσει η αστυνομία», ανέφερε ο Υπουργός.  

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Βαφεάδης, το ζήτημα της μείωσης του προστίμου αφορά μόνο την παράβαση της διάβασης πεζών, και όχι το να περάσει κάποιος απέναντι με κόκκινο. 

Ξεκίνησε το «ξήλωμα» των κυρτωμάτων 

Έπιασαν δουλειά τα συνεργία για την αφαίρεση των κυρτωμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν αφαιρεθεί 50 κυρτώματα παγκύπρια. Όπως εξήγησε ο κ. Βαφεάδης σταδιακά θα αφαιρεθούν όλα τα κυρτώματα εκτός από αυτά που κρίνονται απαραίτητα και είναι σε περιοχές υψηλής ασφάλειας όπως τα σχολεία.  

«Η προσπάθεια θα διαρκέσει κάποιο χρόνο, δεν τελειώνει σε μια μέρα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι έχουμε ξεκινήσει», ανέφερε ο Υπουργός. 

Για τη δράση αυτή ετοιμάζεται προϋπολογισμός, που θα πάει το συντομότερο δυνατό για έγκριση.  

Ερωτηθείς για το κόστος για κάθε κύρτωμα, ο κ. Βαφεάδης τόνισε ότι εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 2.000 ευρώ. «Δεν πρέπει να λογαριάζουμε μόνο την αφαίρεση, αλλά και τα νέα μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης που θα εφαρμοστούν, ανάλογα και με την περίπτωση».