Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θξ

Δύο κάμερες τροχαίας, αναμένεται να μετακινηθούν από τη Λευκωσία στη Λεμεσό, στο σημείο όπου σημειώθηκε το τετραπλό θανατηφόρο τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς. Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Τάσος Ασίηκκης έδωσε απαντήσεις και για το επικείμενο σύστημα ελέγχου σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα για εξώδικα πρόστιμα που εκκρεμούν.

«Έχει αποφασιστεί σε επίπεδο Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, όπως δύο συσκευές στη Λευκωσία μετακινηθούν το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Τάσος Ασιήκκης Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας, μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι.  

Οι δύο συσκευές θα εγκατασταθούν στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου 2024. Πρόκειται για τη συμβολή της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη με την οδό Αγίας Αναστασίας στα Κάτω Πολεμίδια.  

Ποιες συσκευές φεύγουν από Λευκωσία 

Όπως εξήγησε ο κ. Ασιήκκης, η μια συσκευή που θα μετακινηθεί βρίσκεται στη συμβολή Λεωφόρου Μακαρίου Γ'- Γρίβα Διγενή - Σπύρου Κυπριανού. Πρόκειται για τη συσκευή η οποία ελέγχει τα οχήματα τα οποία εισέρχονται στη λεωφόρο Μακαρίου Γ', όπου απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων πλην λεωφορείων, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας.  

Η δεύτερη συσκευή, βρίσκεται στη συμβολή λεωφόρου Στροβόλου - οδού Μαχαιρά. Στο σημείο αυτό υπάρχουν τρεις συσκευές, ενώ θα αφαιρεθεί η συσκευή που ελέγχει την οδό Μαχαιρά. 

Τι θα γίνεται με τους ελέγχους σε αεροδρόμια για εκκρεμή εξώδικα πρόστιμα; 

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για την εφαρμογή του συστήματος εντοπισμού προσώπων σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα τα οποία έχουν εξώδικα πρόστιμα τα οποία εκκρεμούν.  

Όπως απάντησε ο κ. Ασιήκκης, από πλευράς αστυνομίας, έχει δοθεί η έγκριση, ενώ το θέμα βρίσκεται ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών, σε διαδικασία έγκρισης.  

Όπως τόνισε, δεν τίθεται συζήτησης, το να υπάρξει κώλυμα ως προς το να ταξιδέψει κάποιος, εάν δεν πληρώσει πρώτα.  

«Εάν κάποιο άτομο έχει εντοπιστεί και επιθυμεί να προβεί σε πληρωμή εξωδίκου, μπορεί να το κάνει», εξήγησε ο κ. Ασιήκκης.  

Παράλληλα εξήγησε ότι αυτή η εφαρμογή προωθείται ώστε να καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός εκείνων οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί μέσω ταχυδρομείου ή μέσω επιδοτών που αναλαμβάνει η ιδιωτική εταιρεία. Στόχος είναι να γίνει κατορθωτή η πληρωμή εξωδίκου ή η ενημέρωση του οδηγού ότι πρόκειται να διωχθεί ποινικά.