Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Χωρίς σπίτι έμεινε 22χρονος φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, που διέμενε μαζί με τη μητέρα του, καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο. Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο κ. Μενέλαος Μενελάου Προϊστάμενος Υπηρεσιών Φοιτητικών Σπουδών και Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, εξήγησε ότι ο φοιτητής ιατρικής διέμενε σε ιδιωτική κατοικία που ενοικίαζε μαζί με τη μητέρα του.  

Ωστόσο, όπως εξήγησε επειδή δεν είχαν να πληρώσουν, ο ιδιοκτήτης τους είπε ότι έπρεπε να φύγουν.  

Ο 22χρονος Δάτης, με καταγωγή από το Ιράν έχει λάβει Κυπριακή Υπηκοότητα μέσω τιμητικής διάκρισης και σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ η οικογένεια δεν έχει κάποιο εισόδημα, όπως ανέφερε ο κ. Μενελάου. 

«Έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, αναζητείται κατάλληλη εργασία για την μητέρα αλλά μέχρι πρόσφατα δεν εργαζόταν», πρόσθεσε. 

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο ο κ. Μενελάου, εξήγησε ότι ο φοιτητής δεν είχε κάνει κάποια αίτηση για να διαμείνει στις εστίες.  

Οδηγίες από Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας  

Σε παρέμβαση της στο Μέρα Μεσημέρι η Τζόζη Φτανου, εκπρόσωπος Τύπου του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, εξήγησε ότι ήδη έχουν προχωρήσει σε ενέργειες. «Κατά διαστήματα λαμβάνουν έκτακτη χορηγία από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για σκοπούς κάλυψης ενοικίου. Δεν ήμασταν ενήμεροι για την τελευταία εξέλιξη». 

Αμέσως, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η Υφυπουργός έδωσε οδηγίες εξηγεί η κ. Φτάνου. «Επικοινωνήσαμε με τον κ. Δάτη, του έχουμε πει να αποταθεί στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας για να μπορέσει να πάρει μια έκτακτή οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών του υφιστάμενου χώρου διαμονής». 

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες όπως γίνει επίσπευση της εξέτασης της αίτησης της μητέρας για ΕΕΕ.  

Επιπρόσθετα «θα βοηθηθεί η οικογένεια για αν βρει ένα μόνιμο χώρο διαμονής και πάλι να καλυφθούν οι ανάγκες τους» πρόσθεσε.