Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Τήρησε την υπόσχεση που έδωσε πριν δύο εβδομάδες η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στην μικρή Ολυμπία, η οποία συγκλόνισε με την ομιλία της στην Βουλή ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου.  

Η Αννίτα Δημητρίου βρέθηκε μαζί με βουλευτές των Επιτροπών Υγείας και Εργασίας, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, κάνοντας πράξη την υπόσχεση της ότι κάθε 1η του μήνα θα βρίσκεται εκεί να βλέπει τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδογκολογικό Τμήμα.  

«Θέλω να ευχαριστήσω ξανά και την Ολυμπία και τα παιδιά και τις οικογένειες τους, που βρίσκονται εδώ και θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους. Τους καλούς μου συναδέλφους, συναδέλφισσες που με συνοδεύουν. Να ξέρετε ότι για αυτά τα θέματα, για εμάς δεν υπάρχει καμία διαφορά ιδεολογική, πολιτική. Είμαστε μια σύσσωμη ομάδα για αυτό που περιμένουν από εμάς τα παιδία και αυτό που έχουμε ως υποχρέωση ως πολιτεία να προσφέρουμε», ανέφερε η ΠτΒ.  

Τα αιτήματα της μικρής Ολυμπίας ήταν εύλογα, τόνισε η κ. Δημητρίου προσθέτοντας ότι η Βουλή πρέπει να ασκήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να δει ότι αυτά θα ικανοποιηθούν.  

Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι είχε ζητήσει εκπαιδευτικό προσωπικό για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδογκολογικό, ένας εκπαιδευτικός ο οποίος θα αφοσιώνεται αποκλειστικά στη μόρφωση και την εκπαίδευση των παιδιών. Το αίτημα αυτό, όπως δήλωσε τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, έχει ικανοποιηθεί από το αρμόδιο υπουργείο.  

Η κ. Δημητρίου τόνισε ωστόσο ότι ο εκπαιδευτικός θέλουμε να έρθει τώρα και όχι από τον Σεπτέμβριο.  

Όπως πρόσθεσε είναι ένα θέμα το οποίο δρομολογείται και αναμένονται εξελίξεις το συντομότερο. Παράλληλα επανέλαβε την έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας για στελέχωση με ψυχολόγο για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδογκολογικό και τις οικογένειες του.  

Ερωτηθείσα για το θέμα της κάλυψης μη ιατρικών εξόδων κατά την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, οι οποίο δεν μπορούν να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία στην Κύπρο, η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο επί του παρόντος. Ωστόσο με βάση ενημέρωσης από την αρμόδια Επιτροπή αναμένεται να τεθεί ενώπιον της το αμέσως επόμενο διάστημα σχετική πρόταση από την κυβέρνηση. 

«Σίγουρα από τη στιγμή που υπάρχει ομόφωνη, αν θέλετε, έκκληση και απόφαση της Επιτροπής Υγείας ότι θα πρέπει για ένα κονδύλι, το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να τύχει χειρισμού από το κράτος γύρω στα 4 εκ. είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνεστε πόσο θα βοηθήσετε τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα τέτοιο περιστατικό, μια τέτοια δοκιμασία». Δήλωσε η κ. Δημητρίου.