Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Συγκλονίζει η μαρτυρία της 18χρονης Ελληνίδας φοιτήτριας η κατέθεσε στην Αστυνομία τα όσα έζησε κατά την έκρηξη στο στούντιο που διέμενε στην Έγκωμη στις 20 Φεβρουαρίου.

Κατάθεση από την 18χρονη πήραν ανακριτές του αστυνομικού σταθμού Αγίου Δομετίου και του ΤΑΕ Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, η νεαρή φοιτήτρια ανέφερε στους ανακριτές ότι είχε κάνει παράπονο προηγουμένως στον ιδιοκτήτη ότι μύριζε υγραέριο στο στούντιο της, ο οποίος φέρεται να της έδωσε κάποια εξήγηση.

Σύμφωνα με την 18χρονη, την ώρα της έκρηξης, είχε ανάψει την ηλεκτρική κεραμική εστία για μαγειρικούς σκοπούς και όταν ο διακόπτης θερμότητας έφτασε στο επίπεδο 7, τότε έγινε η έκρηξη και η ανάφλεξη. Μέσα στην ατυχία της η νεαρή γλίτωσε τα χειρότερα καθώς όταν γκρεμίστηκαν οι τοίχοι εκείνη βρισκόταν σε άλλο σημείο του στούντιο.

Η Αστυνομία μέσω ειδικής ανακριτικής ομάδας της οποίας ηγείται αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας διερευνά υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης μετά από αμελή πράξη. Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία δια του εκπροσώπου Τύπου, τα υποστατικά δεν διέθεταν άδεια μετατροπής τους από το Τμήμα Πολεοδομίας. Η έκρηξη στην οικοδομή, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, οφειλόταν σε διαρροή υγραερίου, ωστόσο, λόγω της έκτασης των ζημιών δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το σημείο από το οποίο υπήρξε η διαρροή. Eίναι βέβαιο, όμως, ότι η έκρηξη σημειώθηκε από το μικρό διαμέρισμα της Ελληνίδας φοιτήτριας.

Η νεαρή νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λόγω των εγκαυμάτων που φέρει στο 40% του σώματός της. Αρχικά, η νεαρή ανέφερε προφορικά στους ανακριτές ότι στο στούντιο που διέμενε δεν είχε καμιά συσκευή που λειτουργούσε με υγραέριο.