Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ταρακούνησε την περιοχή, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε πολυκατοικία στην Έγκωμη. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στον ΑΝΤ1 τα όσα τρομακτικά έζησαν. 

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι η δημοσιογράφος Φοίβια Σάββα, περιγράφει τις στιγμές που βίωσε χθες βράδυ, αφού βρισκόταν μόλις τέσσερα μέτρα μακριά από την έκρηξη, την ώρα που επέστρεφε από την καθιερωμένη της βόλτα. 

«Ξαφνικά, ενώ περπατούσα, το πρώτο πράγμα που είχα ακούσει ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Την ίδια ώρα είδα μια λάμψη και αμέσως μικρά κομματάκια από μπετόν, από οικοδομικό υλικό. Τα ένιωσα πάνω στο σώμα μου και ενστικτωδώς έβαλα τα χέρια μου στο κεφάλι και έσκυψα».  

«Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι εξερράγη ο οδικός φωτισμός. Όμως ήταν τόσος ο θόρυβος και η ένταση που αμέσως οπισθοδρόμησα και έτρεξα προς τα πίσω», προσθέτει.  

Από τον εκσφενδονισμό του οικοδομικού υλικού, το μπουφάν που φορούσε η κ. Σάββα τρύπησε. «Διερωτώμουν, από αυτό το κακό που έγινε, που βρισκόμουν τόσο κοντά και διατηρούμαι ακέραιη».  

Η κ. Σάββα ήταν παρούσα και την στιγμή που η 18χρονη τραυματίας επιβιβαζόταν στο όχημα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Είδα μια κοπέλα, την οποία μετέφεραν καλυμμένη με κουβέρτα. Περπατούσε και την μετέφεραν σε ένα αυτοκίνητο, προτού έρθει η αστυνομία», περιέγραψε.  

Από τη έκρηξη επηρεάστηκαν και άλλες κατοικίες.  

Μετά από κανένα 10λεπτο, είδαμε ένα νεαρό από ένα γειτονικό μικρό διαμέρισμα να πετάγεται από το παράθυρο. Όπως μας είπε ήταν στο μπάνιο, επηρεάστηκε και το δικό του διαμέρισμα και βγήκε από το παράθυρο σε κατάσταση σοκ, καθώς δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς είχε γίνει, εξηγεί η κ. Σάββα.  

Μεγάλη τύχη που δεν υπήρξαν περισσότεροι τραυματίες 

«Είναι ο βασικός πεζόδρομος της περιοχής, τον οποίο χρησιμοποιεί πολύς κόσμος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και κυρίως της πρώτες νυκτερινές ώρες, για να κάνει τον καθιερωμένο ημερήσιο περίπατο», εξήγησε η κ. Σάββια.  

«Τον χρησιμοποιούν άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικρά παιδιά με ποδηλατάκια. Πραγματικά είναι με μεγάλη τύχη χθες βράδυ που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα», υπογράμμισε. 

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησαν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες.  

«Είχαμε ακουστεί μια πολύ δυνατή έκρηξη ταρακουνήθηκαν τα πάντα, βγήκαμε αμέσως έξω να δούμε τι έγινε. Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν κάποια βόμβα ή κάτι», ανέφερε πολίτης.  

«Την ώρα που βγήκα έξω είδα καπνούς, χώματα και κάποιοι φωνάζαν και έκλαιγαν. Δεν μπόρεσα να δω κάτι άλλο», δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.